szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Thürmer Gyula szerint odaát mindenki tanulhat, mindenki sportolhat, és irigylésre méltó a közbiztonság.

Forrongó Belarusz
Százezrek követelik Európa utolsó diktátorának távozását és új elnökválasztások kiírását azt követően, hogy Aljakszandr Lukasenka a gyanú szerint elcsalt választáson győzött. A belarusz ellenzék a rendszerváltáskor sem tapasztalt tömegeket vitt az utcára. A békés demonstrációkat rendre karhatalmi erővel verték szét, a rohamrendőrök több ezer aktivistát letartóztattak. Kövesse velünk a legújabb fejleményeket!
Friss cikkek a témában

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke levélben biztosította a Magyar Munkáspárt szolidaritásáról és támogatásáról Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt, a belarusz kormányt és népet – derül ki a Munkáspárt keddi közleményéből, amelyet az MTI OS szolgálata ismertetett.

Mint írták: a Magyar Munkáspárt támogatja Belarusz azon politikáját, "amely az elmúlt 26 évben Belarusz függetlenségének megőrzését szolgálta. E politikára támaszkodva Belarusz munkát, tisztességes megélhetést, magas szintű és mindenki számára hozzáférhető egészségügyi ellátást biztosit. Belaruszban mindenki tanulhat, sportolhat. Mindenki biztonságban élhet, irigylésre méltó a közbiztonság. Soha nem látott fejlődésen megy keresztül a belarusz nyelv és kultúra."

Thürmer Gyula pártelnök arról is ír, hogy pártja "határozottan elutasít minden külföldi beavatkozást Belarusz belügyeibe".

A külföld által támogatott ellenzéki akciók arra irányulnak, hogy Belaruszt rabszolgasorsba taszítsák, külföldi kézre juttassák a belarusz üzemeket és a gazdag belarusz földeket".

A magyar nép és más kelet-európai népek keserű tapasztalatai alapján bizton állíthatjuk, hogy a belarusz nép, a belarusz dolgozó emberek ilyen változásoknak csak vesztesei lehetnek – közölte Thürmer Gyula, akinek figyelmét valószínűleg elkerülte, hogy a belarusz rendőrök nemrég véresre verték a fehérorosz tüntetőket, akik azért vonultak az utcákra, mert úgy vélték: Lukasenka elnök csalással nyert választást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lassul a járvány terjedése a briteknél

Lassul a járvány terjedése a briteknél

Kásler: A magyar egészségügy bírni fogja a nyomást

Kásler: A magyar egészségügy bírni fogja a nyomást

Amikor a szakítás kihozza belőlünk a démonit

Amikor a szakítás kihozza belőlünk a démonit