szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ötezer ember kell ahhoz, hogy az akció sikeres legyen.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Vasárnap délutánra élőláncot szerveznek a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatói az egyetem és a Parlament közé – jelentették be Vas utcai épületet elfoglaló diákok csütörtökön.

Készítettek egy dokumentumot is, egy úgynevezett Carta Universitatis-t, ami arról szól, hogyan képzelik el az egyetem jövőjéről szóló párbeszédet. Ezt akarják kézről kézre adva eljuttatni a Parlamentig vasárnap. Az élőlánc érinti majd az ELTE bölcsészkarát és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet is. A színművészetisek szerint ötezer emberrel megvalósítható a kezdeményezésük.

Kérdés, hogy a petíciót kinek adnák át vasárnap, hiszen a Parlament nem ülésezik, illetve az is, mennyire jó ötlet ilyen módon tiltakozni koronavírus idején. Az egyetem előtt péntek délután is tartanak egy tüntetést.

A hallgatók keddre virradóra torlaszolták el az épület bejáratát, és azt akarják, hogy az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma Vidnyánszky Attila elnökkel együtt mondjon le. Erre nincs esély, ez egyértelművé vált Vidnyánszky keddi ATV-s interjújából is.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jobbak lennénk, mint hittük?

Jobbak lennénk, mint hittük?

Több mint 32 ezer új fertőzöttet találtak Törökországban egy nap alatt

Több mint 32 ezer új fertőzöttet találtak Törökországban egy nap alatt

Biden olyan kormányt alakíthat, amilyet Obama szeretett volna

Biden olyan kormányt alakíthat, amilyet Obama szeretett volna