szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Előbb egy dolgozónak, majd két ellátottnak lett pozitív a koronavírustesztje.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Három új koronavírusos esetről adott hírt a Kamaraerdei Úti Idősek Otthonából a Főpolgármesteri Hivatal. Mint írták, az egyik munkavállaló pozitív PCR-tesztje után kontaktkutatás zajlott, ami két ellátott esetében mutatott ki koronavírus-fertőzést.

Mindkét tünetmentes lakót kórházba vitték, a kontaktokat a teszteredmények megérkezéséig az előírások szerint izolálták

– olvasható a közleményben.

A munkavállaló augusztus végén dolgozott utoljára az otthonban, és az utolsó munkanapját követően telefonon jelentette, hogy nem érzi jól magát. Emiatt a vezetőápoló otthonmaradásra és otthonában végzett tesztelésre utasította. Mivel a PCR-teszt koronavírus-fertőzést mutatott ki, az intézmény kontaktkutatás során 30 lakó és 3 dolgozó azonnali szűrését rendelte el.

A teszt két, ugyanabban a szobában lakó ellátott esetében lett pozitív.

Idősotthonban halt meg a koronavírus minden negyedik magyar áldozata

Az otthonok 142 gondozottja vesztette életét a járvány kezdete óta, 38 intézményben jelent meg eddig a vírus.

Az intézményvezető a járványügyi hatósággal egyeztetve a kontaktszemélyeken túl az érintett részleg összes lakójának és dolgozójának szűrését is elrendelte.

A közleményben hangsúlyozták, hogy az intézményben, miként az összes fővárosi fenntartású idősotthonban, a főpolgármester júniusi utasításának megfelelően biztosított az izoláció, a fertőtlenítés, a védekezéshez szükséges eszközök rendelkezésre állnak. A fővárosi fenntartású idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben, a Fővárosi Önkormányzat a saját intézményeiben a járvány második hullámára készülve több ezer tesztet tartalékolt, eddig 24 ezer, a közeljövőben pedig újabb 12 ezer tesztet végeznek el.

A Kamaraerdei Úti Idősek Otthonában nem volt olyan súlyos a helyzet a járvány első, tavaszi hullámában, mint a Pesti úti intézményben, de ott is követelt halálos áldozatokat a COVID-19 betegség. A Koronavirus.gov.hu oldal augusztus végi tájékoztatása szerint a vírus 51 gondozottat fertőzött meg, akik közül 11-en elhunytak. A kórokozót 13 dolgozó szervezetében is kimutatták.

(Nyitóképünk a Pesti Úti Idősek Otthonánál készült áprilisban.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Gyanúsítotti kihallgatás is volt már a kamu doktorival lebukott intézményvezető ügyében

Miután kiderült, hogy a Debreceni Egyetemen nem szerzett PhD-fokozatot, távoznia kellett XXII. kerületi állásából Daróczi Csilla szociálpedagógusnak, aki ellen vizsgálat indult az önkormányzatnál. Ugyanezen okból felmondott a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, nem sokkal később mégis új állást kapott egy fővárosi fenntartású idősotthonban.

Egyetlen nap alatt ezernél is többen kerültek kórházba Ukrajnában a koronavírus miatt

Egyetlen nap alatt ezernél is többen kerültek kórházba Ukrajnában a koronavírus miatt

Palvin Barbara lesz az MTV European Music Awards egyik műsorvezetője

Palvin Barbara lesz az MTV European Music Awards egyik műsorvezetője

Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre

Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre