szerző:
Kacskovics Mihály Béla
Tetszett a cikk?

Az egyik fiatal érintkezett az osztálytársaival is, de jelenleg otthon van.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Szeptember elsején tartotta évnyitóját az Újbudai József Attila Gimnázium, ezen pedig részt vett egy koronavírusos diák is, erősítette meg munkatársunk kérdésére Juhász András, az intézmény igazgatója. Juhász szerint a fiatal SMS-ben értesült arról, hogy egy koronavírussal fertőzött ember kontaktszemélyként tartják számon, ezt követően elhagyta az évnyitót. Szülei vitték el teszteltetni, nem sokkal később pedig kiderült, hogy ő is elkapta a vírust. A fiatal otthon gyógyul.

Az iskola igazgatója lapunknak elmondta, hogy egy másik diák is fertőzött, ő azonban nem vett részt a tanévnyitón, és az azóta eltelt egy hétben sem járt iskolába, így nem tudta továbbadni a betegséget. Juhász továbbá megerősítette, hogy a gimnázium egyik tanára is elkapta a betegséget. 

Az intézményvezető azt mondta, az iskolát minden nap fertőtlenítik, azonban annak bezárását, illetve távoktatásra való átállítását „kizárólag központilag rendelhetik el az Emmi alá tartozó iskolákban”. Azt is hozzátette, hogy aktívan levelez az operatív törzzsel és az iskola fenntartójával is arról, hogy hogyan folytatódjon a tanév. Egy lapunkhoz is eljutott kör-e-mail tanúsága szerint Juhász beszélt azzal az osztállyal, amelynek tagjai érintkezhettek fertőzött társukkal, egyúttal „nyomatékosan azt kérte” tőlük és az őket tanító tanároktól, hogy viseljenek maszkot.

Korántsem a József Attila Gimnázium az első, ahol a tanévkezdés óta koronavírusos diákot, vagy tanárt találtak: legutóbb hétfőn reggel számoltunk be arról, hogy újabb öt oktatási intézményben rendeltek el szünetet a koronavírus miatt.

(Kiemelt képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar filmek miatt perelték a YouTube-ot, a bíróságon jött a meglepetés

Magyar filmek miatt perelték a YouTube-ot, a bíróságon jött a meglepetés

Több mint egy hónapig fennakadások lesznek a belvárosban a 3-as metró felújítása miatt

Több mint egy hónapig fennakadások lesznek a belvárosban a 3-as metró felújítása miatt

Radar360: Nagyobb bajtól tart az orvosi kamara, adótámogatást kaphat a vírusteszt

Radar360: Nagyobb bajtól tart az orvosi kamara, adótámogatást kaphat a vírusteszt