szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Borsodi László a bíróságon adott villáminterjút. Közölte: korpa közé keveredett.

Levelek indoklás nélkül lemondott fideszes polgármesterével, a zaklatással vádolt Borsodi Lászlóval készített interjút a bíróság folyosóján kedden a 24.hu. Borsodi július végén döntött úgy, hogy befejezi polgármesteri munkáját, de akkor még nem volt tudható, hogy az egykori politikust nők elleni zaklatással és személyes adattal való visszaéléssel vádolja a megyei ügyészség.

Borsodi Lászlót 2017-ben jelentették fel ketten a 24.hu szerint, az ügyészség 2018-ban nyújtotta be a vádiratot, de az ügy csak idén jutott bírósági szakaszba.

A lemondott polgármester a portál szerint egyedül érkezett kedden a bíróságra, de az ügyét nem akarta kommentálni. "Majd a bírónő elmondja", mondta Borsodi, mikor azt kérdezték tőle, mi fog történni ma. Arra a kérdésre sem válaszolt, hogy tagadja-e az ellene felhozott vádakat. "Odabenn majd elmondanak mindent. Egyszer. Kétszer pedig annyit tudnék hozzáfűzni, hogy sok pénzébe került ez valakinek", mondta, de azt nem közölte, kire vagy kikre gondol. "Nem akarok többet mondani".

Borsodi ugyanakkor állította, nem a fentiek miatt mondott le egyik pillanatról a másikra. "Nem, nincs köze hozzá. Semmilyen formában.

A lemondásommal kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy tíz évet dolgoztam. Minden munkahelyemen tíz évet dolgoztam eddig. Tíz év alatt megvalósítottam mindent, amit terveztem Leveleken. Úgy gondoltam, hogy ennyi most elég volt. Nem akarok polgármester lenni".

– válaszolta Borsodi, akinek augusztus 3-a óta új munkahelye van. "65 éves koromig van még több mint tíz évem, addig valamit kipróbálnék. És polgármester sem leszek Leveleken".

A tárgyaláson megjelent az egyik sértett is, aki a 24.hu szerint évek óta kitartóan működik együtt a hatóságokkal azért, hogy pont kerüljön az ügy végére. Rajta kívül még az ő ügyvédje, valamint az ügyész jelent meg. A másik sértett az idézés ellenére nem jött el – írta a portál.

Borsodi újabb idézést kapott kedden, majd a bírósági épület előtt még annyit hozzátett: "Annyi a nyitja, azt kell megnézni, ki akar Leveleken polgármester lenni", illetve állította, "korpa közé keveredett".

Ítélet nem született az ügyben, mert Borsodi védője reggel koronavírusos tüneteket produkált, és a bíróság helyett inkább orvoshoz ment. A bírónő ezért majd új tárgyalási napot hirdet meg. A 24.hu szerint nem jogerős ítélet is októberre várható a büntetőügyben, a korábbi polgármester pedig akár többéves börtönbüntetést is kaphat, de ennek felfüggesztése is lehetséges.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Messinek sikerült, az Apple-nek nem mindig – kis védjegytörténelem

Messinek sikerült, az Apple-nek nem mindig – kis védjegytörténelem

Rengeteg taxis tűnt el a fővárosi utakról

Rengeteg taxis tűnt el a fővárosi utakról

Elárvereznek jó pár Michel Jackson-ereklyét

Elárvereznek jó pár Michel Jackson-ereklyét