szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A gyerekeket beengedték az iskolába, de tanítás nem volt.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Nagyrécse polgármestere, Laskai Béla a múlt éjjel jelentette be, hogy koronavírusos lett az egyik pedagógus a település általános iskolájában. Laskai azt is közölte, hogy szerdán már nem lesz tanítás.

Hegedűs Szilvia, a település jegyzője az ATV-nek azt mondta, az oktatási hivatal elrendelte a rendkívüli szünetet az iskolában.

Az ATV szerint, mivel a tanulók felügyeletét a szülők nem tudták volna gyorsan megoldani, így az iskola úgy döntött, hogy a gyerekek bemehetnek az intézménybe, de a tanítás szerdán elmaradt.

A tanévkezdés óta több iskolából is jelentettek koronavírusos tanulót vagy dolgozót. Legutóbb a Radnóti Miklós Gyakorlóiskola egyik osztályának kellett átállnia tantermen kívüli digitális munkarendre, mert az egyik diák megfertőződött. A Szolnoki Szakképzési Centrum Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium is online oktatásra állt át, mert az egyik oktatóról kiderült, hogy elkapta a koronavírust.

Kedden derült ki, hogy a bővítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma a jelenlegi tanévre érvényes járványügyi intézkedései tervet, amit még augusztus közepén készítettek. Az új terv alapján a szülők csak engedéllyel léphetnek be az oktatási intézményekbe, a rendezvényeket el kell halasztani, vagy szigorú létszámkorlátot kell tartani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még az idén újra felszállhatnak a Boeing 737 MAX-ok Európában

Még az idén újra felszállhatnak a Boeing 737 MAX-ok Európában

Koronavírus: 937 új fertőzött, 6 halott

Koronavírus: 937 új fertőzött, 6 halott

Teljesen szétverték az autót a monori fiatalok, majd szelfiztek a tetején

Teljesen szétverték az autót a monori fiatalok, majd szelfiztek a tetején