szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A koronavírusjárvány miatt törölték azt a gépet, ami hazahozta volna a balesetben elhunyt magyar férfit, más gép nincs, lassan lejár a határidő.

A koronavírus-járvány miatt nem tudja hazahozatni Máltán elhunyt testvérének holttestét egy magyar nő – számolt be az RTL Híradó.

A nő öccse augusztus 23-án halt meg motorbalesetben. A holttest szállításának költségét a helyi temetkezési vállalkozónak már kifizette a család, de a járvány miatt akadályokba ütköztek. A szállítás közvetlen járat híján Londonon keresztül történt volna, de a szeptember 12-i gépet a járvány miatt törölték, az egy nappal korábbi repülőgépnek viszont nincs csatlakozása Budapestre, a holttest pedig nem maradhat napokig a repülőtéren.

Azt mondják, a máltai konzultól, majd a római nagykövetségtől is hiába kértek segítséget. Máltán legfeljebb 30 napig tárolják a holttestet, utána ott temetik el a férfit a család költségére.

Az RTL kereste a Külgazdasági és Külügyminisztérium is, ők azt válaszolták a kérdéseikre, hogy a konzulátus feladata a halottszállítási engedély kiadása, ami szerintük szeptember 3-án megtörtént. Azt is hozzátették, a holttest szállításában a minisztérium nem tud segíteni, ennek megszervezése a temetkezési vállalkozó feladata.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jakab Ferenc: Kontaktot kutatni és járványügyet így nem lehet csinálni

Jakab Ferenc: Kontaktot kutatni és járványügyet így nem lehet csinálni

Teljesen szétverték az autót a monori fiatalok, majd szelfiztek a tetején

Teljesen szétverték az autót a monori fiatalok, majd szelfiztek a tetején

Öt ingyenes koncertet ad a Budapesti Fesztiválzenekar

Öt ingyenes koncertet ad a Budapesti Fesztiválzenekar