szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szolidaritást vállalt a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) erőltetett módon végrehajtott átalakítása, autonómiájának megszüntetése ellen tiltakozó hallgatói mellett Péterfy Bori és zenekara, mire sokan nekik támadtak. Azt mondja, mostanra hozzászoktak a trolltámadásokhoz.

„Borzasztóan drukkolok és aggódok az SZFE-s diákokért. Annyira nem szeretném, hogy ilyen fiatalon csalódniuk kelljen a világban. Bárcsak csoda történne, és azt mondanák nekik, hogy ez csak egy rémálom volt, és szabadok vagytok, okosak és fantasztikusak” – mondta Péterfy Bori színművész, énekesnő a Magyar Narancsnak adott interjúban, amelyben Szikra című új lemezéről és a koronavírus-járvány zenészekre gyakorolt hatásáról is beszélt.

Amikor arról kérdezték, lát-e esélyt arra, hogy teljesüljön ez a vágya, úgy felelt:

Ha politikáról van szó, nem hiszek a csodákban. De ebben a pillanatban nagyon, nagyon szeretnék.”

Új lemezéről azt mondta: azért Szikra lett a címe, és nem más, mert alkotótársaival a forradalomra voksoltak. „A robbanás előtti pillanatban vagyunk, de ez sokáig elhúzódhat. Tíz éve ülünk melankolikusan a gyújtózsinóron, de valamiért nincs változás. Sok alkalom volt, amikor egységesen kiállhatott volna magáért egy-egy szakma, de nem történt semmi. Talán most. Az Index szerkesztőségének felállása példaértékű volt, és példaértékű az SZFE-s diákok kiállása is az autonómiáért.”

Péterfy arról is beszélt, hogy „a becsületes, jó érzésű embereknek most össze kell kapaszkodniuk, és megtenni mindent, amit lehet. Azt az apátiát, amibe belesüppedtünk, nem engedhetjük meg magunknak, különben zombik leszünk, akik csak a saját kis elszeparált világunkban élik az életüket. Nem szeretném elhinni, hogy ez vár ránk. Próbálok tenni valamit.”

Amikor a Péterfy Bori & Love Band a közösségi oldalán szolidaritást vállalt a színművészeti hallgatóival, szélsőséges reakciókat kapott – vetették fel az énekesnek.

Jött a trolltámadás jobbról. Kemény volt, de hozzáedződtünk az évek alatt. És megtanultuk a neveinket. Most épp libernyák kurva a nevünk.”


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

Péterfy Bori a Home office-ban: "Fekete lyukban hagytam a szívem"

Péterfy Bori nagyon nehezen bírja közönség nélkül, viszont az erdei karanténban elbújva is probálnak "formálisan élni". A vírust pedig beleírja a friss dalaiba. Home office, avagy jelentések a "karanténból" - M.Kiss Csaba sorozata arról, ki hogyan próbál túlélni és milyen változásokat remél.

Nem kell erős gép: felhőben futtatja a játékokat az Amazon újdonsága, a Luna

Nem kell erős gép: felhőben futtatja a játékokat az Amazon újdonsága, a Luna

Bedobhatja a törölközőt az Alföldvíz Zrt

Bedobhatja a törölközőt az Alföldvíz Zrt

Igazgatóhelyettes lett a vasalódeszkás tornatanárt megalázó tankerületi vezető

Igazgatóhelyettes lett a vasalódeszkás tornatanárt megalázó tankerületi vezető