szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeptember 18-tól akár az intézmények tulajdonosait is megbüntethetik, ha valaki nem visel maszkot.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Rendkívüli ülést hívott össze a Fővárosi Közgyűlésben a koronavírus-járvány elleni védekezés „erősítéséért” Budapest főpolgármestere. A jövő hétfői eseményen a fővárosi önkormányzat honlapjára felkerült előterjesztés szerint

tárgyalni fognak a maszkhasználat szigorításáról, illetve a büntetések mértékének emeléséről.

Amennyiben megszavazzák, akkor szeptember 18-tól a mozikban, a színházakban, a hangversenyeken és a cirkuszokban, valamint a piacokon, a boltokban és a társasházi közgyűléseken is kötelező lesz az orrot és a szájat eltakaró maszk használata.

Aki nem visel, vagy nem megfelelően használja a maszkot, arra 15 ezer forintos helyszíni bírságot is kiszabhatnak.

Az intézmények tulajdonosát is megbüntethetik emiatt, 50 ezer forintos közigazgatási bírságot is kiszabhatnak rá.

Az előterjesztés szerint a közigazgatási bírságot Budapest főjegyzője, a helyszíni bírságokat pedig a közterület-felügyelet munkatársai szabhatják ki.

A Budapesti Közlekedési Központ járatain már korábban szigorítottak: aki maszk nélkül utazik vagy rosszul hordja azt, 8000 forintra büntethetik.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

"Annyira nem vagyunk hülyék, hogy ezt ne tudjuk elmagyarázni" – Karácsony Gergely a HVG Teraszon

Egyértelmű, hogy a Fidesz számára "csak 22 van" – céloz a következő választásra a főpolgármester a kormány és Budapest viszonyát boncolgatva. Van-e kitörési pont az önkormányzatoktól elvont bevételek okozta csapdából? Milyen lesz az Airbnb-szabályozás, miért is van dugó és lesz-e valaha egységes parkolási rendszer? M. Kiss Csaba faggatja Karácsony Gergelyt.

Milánóban hamarosan már hidrogénmeghajtású vonatokon utazhatnak

Milánóban hamarosan már hidrogénmeghajtású vonatokon utazhatnak

Szombattól érvényes a még szigorúbb korlátozás Horvátországban

Szombattól érvényes a még szigorúbb korlátozás Horvátországban

Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?

Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?