szerző:
D.A
Tetszett a cikk?

Hogy pontosan milyen is lesz az Expó, nem tudni, de kormánybiztosa már van.

Joó Istvánt, a Külgazdasági és Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkárát nevezték ki a 10 milliárd forintból megrendezendő, de egyelőre kevéssé ismert tartalmú Budapesti Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó felelősévé.

A kormány péntek este közzétett határozata szerint egyebek mellett ő felügyeli az esemény és kísérőrendezvényei sikeres előkészítését és megvalósítását, elkészíti az  Expó költségvetési tervét és gondoskodik a  rendelkezésre álló források zökkenőmentes felhasználásáról, összehangolja az  Expó megvalósításában részt vevő, illetve közreműködő szervezetek, személyek és munkacsoportok tevékenységét, javaslatot tesz a kormány számára az  Expó érdekében szükséges beruházások megvalósításához, befejezéséhez és lezárásához kapcsolódó döntésekre.

Tevékenységét a külgazdasági és külügyminiszter irányítja, aki egyébként is a főnöke.

Joó István 37 éves, három diplomáját Budapesten és Debrecenben szerezte: vállalatvezetési és energetikai szakértő, valamint gazdasági agrármérnök. A 2016-os és a 2019-es Budapesti Víz Világtalálkozó főszervezője volt. Kormánybiztosként államtitkári juttatást kap, ami az alapfeladatáért kapott helyettes államtitkári fizetéssel együtt havi több mint 3 millió forintot jelent.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dave Grohl cukiságát már nem lehet hova fokozni

Dave Grohl cukiságát már nem lehet hova fokozni

Fontos változás jön a Google Drive-ra: 30 nap után véglegesen törlődnek a fájlok a kukából

Fontos változás jön a Google Drive-ra: 30 nap után véglegesen törlődnek a fájlok a kukából

Barcelona: Koeman nem dolgozhat Setien kifizetéséig

Barcelona: Koeman nem dolgozhat Setien kifizetéséig