szerző:
Ballai Vince
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Így döntött az operatív törzs, miután több osztályban is felütötte a fejét a koronavírus-fertőzés.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Kedden digitális tanrendet rendelt el az operatív törzs a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium nyolc osztálya esetében – tudta meg a hvg.hu az illetékes Belső-Pesti Tankerületi Központtól.

Az iskolában a hvg.hu információi szerint már a múlt hét közepén tíz igazolt fertőzött diákról tudtak különböző osztályokban. Ez az iskola volt az egyik, amit – akkor még név nélkül – példaként említettünk kedd reggel megjelent cikkünkben, amiben az iskolai koronavírus-fertőzéses esetekkel kapcsolatos következetlenségekről írtunk.

A tankerületet még hétfőn kerestük meg, hogy erősítsék meg a fertőzésekre vonatkozó információinkat, tájékoztassanak arról, hogy hány fertőzéses esetről tudni az intézményben, illetve hogy milyen intézkedéseket hoztak. Kérdéseink közül az utóbbira kaptunk választ, a tankerület ezen felül csak annyit írt, hogy a gimnáziumban

A többi osztály az érvényben lévő járványügyi előírások és ajánlások betartásával folytatja az oktatást.

A korábbi cikkünkben szereplő másik név nélkül szereplő iskola a fővárosi, XI. kerületi Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola volt. Róluk a tankerület azt írta, hogy két osztályból kaptak jelzést "hatóságilag igazolt egy-egy koronavírus-fertőzött tanulóról". Olvasónktól ugyanakkor úgy tudjuk, hogy az iskolában további hat diák és két pedagógus még tesztelésre vár fertőzésgyanú miatt.

Címlapi képünk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ballai Vince Itthon

Hiába vár választ a hivataloktól a koronavírus-fertőzéssel sújtott miskolci iskola

Több koronavírussal fertőzött tanárt is találtak a miskolci Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában. Szabályszerűen bejelentették az illetékes hivataloknak, de állításuk szerint nem történt semmilyen intézkedés vagy tájékoztatás. Az iskola kétségbeesett felhívást tett közzé a honlapján emiatt.

Meglépett a karanténból egy koronavírusos magyar férfi Kambodzsában

Meglépett a karanténból egy koronavírusos magyar férfi Kambodzsában

Az én hetem: Karafiáth Orsolya szerint túl könnyen felejtünk

Az én hetem: Karafiáth Orsolya szerint túl könnyen felejtünk

Húsz százalékkal emeli az ápolók fizetését a kormány

Húsz százalékkal emeli az ápolók fizetését a kormány