szerző:
Ballai Vince
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több koronavírussal fertőzött tanárt is találtak a miskolci Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában. Szabályszerűen bejelentették az illetékes hivataloknak, de állításuk szerint nem történt semmilyen intézkedés vagy tájékoztatás. Az iskola kétségbeesett felhívást tett közzé a honlapján emiatt.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Kétségbeesett levélben kér segítséget egy miskolci iskola, miután két pedagógus koronavírustesztje is pozitív lett, és hiába jelentették le az ügyet az illetékes hivataloknak, nem történt semmi – vette észre a 444.hu. A Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskola honlapján közzétett levél szerint múlt pénteken produkált pozitív tesztet a két tanár, és ugyan az Emmi által a köznevelési intézmények számára kiadott Intézkedési tervnek megfelelően jelentették az eseteket és megkeresték a kijelölt hivatalokat, esetükben a Miskolci Tankerületi Központot és a Miskolci Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, de semmilyen megkeresést vagy tájékoztatást nem kaptak.

Az iskolában hétfőre további két tanárról bizonyosodott be, hogy fertőzött, de hiába jelentették őket is be, továbbra sem kaptak az illetékes hivataloktól értesítést vagy válaszokat kérdéseikre, amik így szóltak:

  • Lesz-e karantén az érintett osztályok tanulóinak, és mikortól lesz járványügyi megfigyelés?
  • Ha a szülő nem tudja gyermekét kire bízni, fogadhatjuk-e?
  • Megvéd-e a maszk mindnyájunkat? Tegyük kötelezővé ezek viselését? Meddig viseljük ezeket, életünk végéig?
  • A felelős döntések megérkezéséig bízzunk a „nyáj immunitás” vagy az isteni gondviselés védelmet adó erejében?

A hétfői felhívásban azt is írták, hogy amint kapnak tájékoztatást vagy megkeresést, azonnal közzéteszik a honlapjukon. Ott kedden délben még mindig csak a segítséget kérő levél volt megtalálható, vagyis a helyzet addigra feltehetően nem változott. A hvg.hu megkereste az iskolát, ahol azt kérték, hogy kérdéseinket küldjük el e-mailben. Amint megkaptuk a választ, frissítjük a cikket.

A hvg.hu-n már írtunk arról, hogy mennyire következetlennek tűnik a közoktatási intézményekben megjelent pozitív esetek kezelése. Van, ahol egész osztályokat küldenek haza egy pedagógus vagy egy-két diák fertőzöttsége esetén, másutt közben több fertőzött megjelenése sem váltott ki hasonló intézkedéseket. A cikkben leírt példák mellett kedden az egyik olvasónk egy további fővárosi gimnáziumban írt le hasonló helyzetet, ahol legalább három diákról derült ki, hogy fertőzött, de az iskola csak annyit írt a szülőknek, hogy a gyerekek mossanak gyakrabban kezet.

Az alapítványi fenntartású, budapesti Lauder Javne közösségi iskola – ahol ugyancsak megjelent a fertőzés – igazgatója a hvg.hu-nak korábban azt mondta, hogy a budapesti járványügy nincs a helyzet magaslatán. „A fővárosban egyetlen általunk kiszűrt pozitív eset sem kapta meg a piros cédulát, bár önkéntesen egyikük sem hagyta el a lakását” – mondta. Vidéki diákjaiknál nem tapasztaltak ilyen problémát.

A fentiekhez hasonló következetlenségek ügyében már hétfőn megkerestük az Oktatási Hivatalt, ha megkapjuk a választ, frissítjük a cikket.

Címlapképünk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oroszország: gáz van, de csak 2022-ben lesz annyi, mint 2019-ben volt

Oroszország: gáz van, de csak 2022-ben lesz annyi, mint 2019-ben volt

Egy svéd rúdugró megdöntötte Bubka 26 éves világcsúcsát

Egy svéd rúdugró megdöntötte Bubka 26 éves világcsúcsát

Az ígértnél messzebb gurul villannyal a plugin hibrid Toyota RAV4

Az ígértnél messzebb gurul villannyal a plugin hibrid Toyota RAV4