szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az incidens tényét megerősítette a cseh nagykövet. Az ügyet a magyar rendőrség vizsgálja.

Egy incidens miatt tartóztattak fel egy nagyjából 50 utassal hazafelé tartó cseh buszt a horvát-magyar határon – írja a Körkép.sk. Idézik az érintett T Split Tour utazási iroda idegenvezetőjét, aki a ČTK hírügynökségnek nyilatkozott a szombatról vasárnapra virradó éjjel történtekről.

Az idegenvezető szerint a horvát és a magyar határőrök mindenkit leszállítottak a buszról, majd miután kinyittatták a csomagteret, a sofőr le akarta fényképezni az azonosító számukat.

Egyiküket le is fényképezte, majd megfordult, és szerette volna megnézni a telefonját, amikor a másik nő elkapta a kezét. Ő védekezésként elrántotta, hogy lerázza magáról, mire a nő elesett. Ezt követően a határőrök közül többen a buszsofőrre ugrottak

– magyarázta.

Csehország budapesti nagykövete is úgy tudja, hogy konfliktus volt a buszvezető és egy magyar rendőrnő között, a pontos részleteket azonban nem ismerik.

Megerősíthetem, hogy incidens történt a sofőr és egy rendőrnő között a határátkelőhelyen. Az ügyet a magyar rendőrség vizsgálja. Kihallgatják a szemtanúkat, eljárnak a protokoll szerint, majd az autóbusz folytathatja az útját.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon számolt be az esetről. Azt írjtk, a váltósofőrről van szó, aki sérelmezte az intézkedést, majd videózni kezdte a rendőröket és szitkozódott.

A rendőrség szerint a váltósofőr egy hirtelen mozdulattal az előtte álló határrendésztől elfordult, majd visszafordulva könyökével bordarészen megütötte.

A buszt végül másnap délután 3-kor engedték tovább, a sofőr nélkül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pintér Béláék új előadása ellentmondásos fogadtatásra számíthat

Pintér Béláék új előadása ellentmondásos fogadtatásra számíthat

Újra szigorít Horvátország

Újra szigorít Horvátország

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját