szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Se a látogatási tilalom, se a koronavírus miatt bevezetett intézkedések, de még a biztonsági őr sem tudott megállítani egy szülőt a kardiológiai intézetben.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Facebook-bejegyzésben adott hangot a megdöbbenésének az intézményben történtek miatt: egy szülő csütörtökön az őröket félrelökve berohant a kórházba – nem törődve a koronavírus-járvány miatt bevezetett látogatási tilalommal, illetve szűrési protokollal –, és meg sem állt a második emeleti Gyermekszív Központig.

A biztonsági őr ott érte utol, és felszólította, hogy tegyen eleget az Intézet COVID-19 protokolljában előírt szűrési kötelezettségének, és vegye fel az ingyenesen biztosított szájmaszkot. A férfi erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő kollégát.

A poszt szerint az elmúlt napokban nem ez volt az egyetlen fájó történés, több kritika érte a kórházat a járványügyi helyzet miatt bevezetett eljárásrendjeikért. Azt is hozzátették, hogy míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptak a magyar társadalomtól, a második hullám elején agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkoznak.

A kardiológiai intézet azt kéri, hogy a járvány második hulláma idején is szeressék az egészségügyi dolgozókat. „Egy jó szó, egy pozitív történet erőt adhat nekünk. Mert nekünk is van szívünk, és lelkünk is. Most annak jött el az ideje, hogy SZERESD A DOKIT” – írták.

A Bethesda Gyermekkórház is arról számolt be a héten, hogy egyre több támadás éri őket, jellemzően a közösségi médiában. „Őszinték leszünk... kórházban dolgozóként nagyon nehéz megélni a tavaszi szeretet- és elismeréshullám után, hogy egyre több agresszióval, meg nem értéssel, méltatlan számonkéréssel és kifogással találkozunk mind a közösségi oldalaink kommentjeiben, mind kórházunk épületében” – magyarázták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Miért fontosak a helyi újságok?

Miért fontosak a helyi újságok?

Egy kis webkonf etikett: így viselkedjünk, ha a kollégákkal videózunk!

Egy kis webkonf etikett: így viselkedjünk, ha a kollégákkal videózunk!

Máris itt az új BMW M4 első limitált szériája

Máris itt az új BMW M4 első limitált szériája