szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A DK elnöke azt állítja, elindítják a folyamatot, a Fidesz szerint a baloldalra nem lehet számítani.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A napirend előtti felszólalások is lezajlottak az őszi parlamenti évad nyitóülésén: felvillant például Gyurcsány Ferenc is, aki előbb a kormány keresztény értékrendjét vonta kétségbe válaszul Orbán Viktor nyitóbeszédére, majd végighallgatta a Fidesz-frakcióvezető Kocsis Máté gondolatait arról, hogy az általa vezetett ellenzékre már megint nem lehet számítani semmiben, hogy aztán újra felszólaljon.

Gyurcsány szerint sokaknak jogos követelése a “lényegében korlátozás nélkül hozzáférhető koronavírusteszt”, majd azt javasolta, ebben a kérdésben ne is nemzeti konzultációt tartsunk, hanem népszavazást.

A pártelnök be is jelentette, “rendes, kötelező érvényű népszavazási folyamatot akarnak elindítani” annak érdekében, hogy a nép kikövetelhesse az ingyenes vizsgálatot.

Gyurcsány felszólalására Dömötör Csaba államtitkár reagált: ő az ingyenes tesztről nem beszélt, de újra elismételte azt, amit Orbán, Kocsis és a nap folyamán több kormánypárti politikus is: a baloldalra most sem lehet számítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Orbán: "2022 tavaszán választás lesz. Addig védekezés lesz"

A koronavírus-járvány miatt elmaradó felszólalások helyett egy esszét írt a miniszterelnök, amiben főként azt magyarázta, mi a baj a liberálisokkal, négyszer is libernyáknak nevezve őket. Orbán hosszú koronavírus elleni védekezést ígért, és elkezdte készíteni szavazóit a 2022-es nagy ütközetre.

Szeretettel a Vajdaságból: Egypártrendszerből egypártrendszerbe lépett Szerbia

Szeretettel a Vajdaságból: Egypártrendszerből egypártrendszerbe lépett Szerbia

Matolcsy: "Az emberiség történetében új korszak, Eurázsia kora következik"

Matolcsy: "Az emberiség történetében új korszak, Eurázsia kora következik"

Indult egy új oldal, egy kicsit még jobb hely lett tőle az internet

Indult egy új oldal, egy kicsit még jobb hely lett tőle az internet