szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Hét ország van, ahol fokozott aggodalmat vált ki a járvány alakulása, az egyik közülük Magyarország – olvasható az Európai Unió járványügyi szervezetének jelentésében. Főleg azért lehet nagy a baj, mert szerintük nem a fiatalok, hanem az idősebbek fertőződnek meg itt is.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Fokozott aggodalmat vált ki a koronavírus-járvány alakulása és a megnövekedett halálozási ráta Magyarországon, Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Máltán, Spanyolországban és Romániában – írta az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).

A szervezet új kockázatfelmérése szerint

azért kelt aggodalmat e hét ország helyzete, mert a fertőzöttek számának növekedése sok idős embert érint, míg más európai országokban elsősorban a fiatal felnőttek körében nő az esetszám.

Ez ellentmond annak, amit a magyar járványügyi hatóságok kommunikálnak. Már szeptember első napjaiban azt jelezték, hogy a fiatalok között terjed a járvány, Müller Cecília országos tiszti főorvos legutóbb kedden beszélt arról, hogy a fiatalok vannak többségben az igazolt fertőzöttek között, ezért kell bezárni 23 órakor a szórakozóhelyeket.

„Az emberek többsége még mindig megfertőződhet” – mondta online sajtótájékoztatóján Andrea Ammon, az ECDC igazgatója. – „Sok országban azt tapasztaljuk, hogy a jelenlegi fertőzöttek nagy része magánösszejöveteleken, nagy családi vacsorákon, a rokonokkal és barátokkal tartott találkozókon fertőződött meg” – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kabinetiroda: Üzleti ajándéknak vett 36 ezer forintos bort Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott

Kabinetiroda: Üzleti ajándéknak vett 36 ezer forintos bort Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott

Állítása szerint új megújuló energiaforrást fedezett fel egy spanyol cég

Állítása szerint új megújuló energiaforrást fedezett fel egy spanyol cég

Az oltásellenesség régebbi, mint az oltás

Az oltásellenesség régebbi, mint az oltás