szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az oknyomozó portál azt szerette volna megtudni, mekkora összegért adták ki a parkot egy augusztus 29-i eseményre. A lap úgy tudja, aznap Mészáros Lőrinc fiának esküvőjét tartották ott.

Az Alcsúti Arborétumban tarthatták Mészáros Lőrinc fiának, ifjabb Mészáros Lőrinc az esküvőjét augusztus 29-én – tudta meg az Átlátszó, amely szerint a Mészáros család szűkebb-tágabb baráti körében készült és nyilvánossá tett esküvői fotó is ezt sejteti. Megjegyezték ugyanakkor, hogy a képeken a Mészáros család maga, vagy helyszínmegjelölés nem szerepel.

Az oknyomozó portál megkereste a Mészáros Csoportot, hogy megtudja, mekkora bérleti díjat fizettek a park használatáért.

Az említett helyen és időben családi rendezvényre került sor, ebből fakadóan magánéleti eseményről, annak körülményeiről Mészáros Lőrinc úr nem kíván nyilatkozni”

– válaszolta a csoport sajtósa.

Az Átlátszó kérdéseire sem az arborétumot működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, sem a tulajdonos, a Duna-Ipoly Nemzeti Park nem árulta el, hogy mennyit fizettek az arborétum kibérléséért.

Az Átlátszó idézte a park honlapját, amely a házasságkötés helyszínének „az arborétum közvetlen szomszédságában lévő Puskás Akadémia Sport Hotelt és festői környezetét” ajánlja, amely igény szerint a polgári szertartást is lebonyolítja „a csónakázótó hangulatos kis szigetén”.

Az oknyomozó portál 2012-ben kikért egy szerződést Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatságától. A kontraktus szerint az arborétum egyes részeit igen, azonban az egészét azonban nem lehet bezárni az ott szervezett rendezvények idejére, és hogy azok nem korlátozhatják a látogatókat. A park Facebook-oldala szerint viszont Mészárosék családi rendezvénye idejére, augusztus 29-re bezárták a látogatók elől az arborétumot, technikai okokra hivatkozva.

Az Átlátszó forrásai szerint Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett ifjabb Mészáros Lőrinc esküvőjén, ezért a portál megpróbálta megtudni az Országos Rendőr-főkapitányságtól, hogy az esküvő napján hány emberrel és milyen költséggel végeztek rendezvény biztosítást, és ennek költségét ki fizette. A portál eddig nem kapott választ a kérdéseire.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pár napra visszatér a vénasszonyok nyara

Pár napra visszatér a vénasszonyok nyara

A liszt drágulása és a rossz idő elintézte a kenyér árát

A liszt drágulása és a rossz idő elintézte a kenyér árát

Megnézték, ki mire használja a csapvizet – érdekes eredmény született

Megnézték, ki mire használja a csapvizet – érdekes eredmény született