szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Iványi által vezetett intézmények jelentős tartozásokat halmoztak föl, még a gázórákat is le akarták szerelni a Dankó utcai szeretetotthonban.

A főváros 5 millió forinttal támogatja a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) iskoláit – jelentette be közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Tegnap Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettessel Iványi Gáboréknál jártunk. Elképesztő az a küzdelem, amelyet ő és...

Posted by Karácsony Gergely on Sunday, September 27, 2020

Szeptemberben kapott nyilvánosságot, hogy az Iványi által vezetett intézmények jelentős tartozásokat halmoztak föl, még a gázórákat is le akarták szerelni a Dankó utcai szeretetotthonban. Gázszámlatartozásuk hosszú ideje húzódik Iványi elmondása szerint, miközben az állam közel hatmilliárd forint támogatással tartozik nekik. Az összes tartozásuk eléri a 200 millió forintot.

A támogatástól 2011-ben estek el, azóta a kormány döntése értelmében a MET nem számít hivatalosan egyháznak, így a személyi jövedelemadó egy százalékára sem tarthat igényt. A hatmilliárd forintból egyet három éve a strasbourgi bíróság ítélt meg nekik; a testület egyúttal azt is kimondta, hogy a magyar egyházügyi törvény sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét.

Bajban lesz Orbán, ha összeér a sokféle elégedetlenség, de ezt ő is tudja

Győzelemre áll a kormányfő, hogy az oktatás mellett a szociálpolitikát is ideológiai alapon működtesse Magyarországon. A válságban rejlő politikai veszélyeket azonban ő is érzékeli.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

"Bárcsak mindenki egy napig ellenállna a hatalomnak" – Iványi Gábor a HVG Teraszon

"Ez nem kereszténység", hanem "pogányság és mohó önzés" – foglalja össze a jelenlegi hatalom karakterét az egykor Orbán Viktor gyermekeit is megkeresztelő lelkész. Nem tudja még, miként tömik be a pénzügyi űrt, amelyet az okoz, hogy a kormány elvett 95 millió forintot egyháza, az Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség rászoruló fiatalokat befogadó iskoláitól. Iványi azt mondja, a szegényeket semmiképp sem hagyják magukra, s továbbra is vallja: "ha van módod megszólalni, csak az igazat mondhatod".

Magyar származású vállalkozó segít a gigacég Procter&Gamble-nek, hogy kevesebb műanyag szemetet termeljen

Magyar származású vállalkozó segít a gigacég Procter&Gamble-nek, hogy kevesebb műanyag szemetet termeljen

Koronavírus: 41 millió felett a fertőzöttek száma

Koronavírus: 41 millió felett a fertőzöttek száma

Lassan szó szerint ingyen lesz az áram, soha nem volt még ennyire olcsó a napenergia

Lassan szó szerint ingyen lesz az áram, soha nem volt még ennyire olcsó a napenergia