szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ügyészség aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly augusztusban megölte riválisát és annak apját Nyíregyháza-Oroson. Az ügyészség azt is kéri, hogy a bíróság legkorábban 35 év múlva vizsgálhassa meg a vádlott feltételes szabadságra bocsátását.

A vádirat szerint a vádlott felesége 2019 februárjától közelebbi kapcsolatba került a főnökével, a későbbi sértettel. A vádlott néhány hónap elteltével szerzett tudomást a kapcsolatról, a házassága megromlott, többször veszekedett a feleségével, aki kis időre el is költözött tőle.

Augusztus 26-án a nő felkereste a főnökét annak lakásán, ahol szóváltás alakult ki köztük. A feleség erről aztán beszámolt a férjének, aki a féltékenységtől és sértettségtől hajtva magához vette az engedéllyel tartott golyós vadászpuskáját, és a férfi házához hajtott.

Miután kiszállt az autójából, leadott egy célzott lövést az udvaron tartózkodó sértettre, aki a házba menekült, ám a férj újabb lövése a zárt ajtó mögött halálra sebezte.

A lövések hallatára a szomszédos házból az utcára szaladt a sértett 65 éves apja, akire szintén rálőtt a férj, de nem találta el. Amikor a férfi rövid szóváltás után elindult fia háza felé, a vádlott hátulról, néhány méterről őt is lelőtte.

A vádlottat később a rendőrök fogták el a város külterületén. Beismerő vallomást tett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fehérorosz ellenzék kapta a Szaharov-díjat

A fehérorosz ellenzék kapta a Szaharov-díjat

Egy agydaganatműtét különös következménye – kiosztották a Capa-nagydíjat

Egy agydaganatműtét különös következménye – kiosztották a Capa-nagydíjat

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 2. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 2. rész