szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A koronavírus-fertőzöttek közül 48-an elítéltek, 50-en pedig a személyi állomány tagjai a BVOP szerint.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Vasárnap reggel 98 koronavírus-fertőzött volt a magyar börtönökben – írja a Világgazdaság. Mint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától (BVOP) megtudták, a fertőzöttek közül 48-an elítéltek, 50-en pedig a személyi állomány tagjai.

Valamennyi fertőzött fogvatartottat a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházába, Tökölre szállították, ahol hatósági karanténba kerültek. A BVOP szerint tünet- és panaszmentesek. A szervezet azt is közölte a lappal, hogy a börtönökben még az első hullám idején kijelölték az elkülönítő helyiségeket, az újonnan érkező fogvatartottakon pedig minden esetben járványügyi vizsgálatot végeznek.

A BVOP szerint orvosi vagy kórházi ellátásra a koronavírusos alkalmazottaiknak sincs szüksége, ők otthoni karanténba kerültek.

„Növekvő férőhely-kapacitásról” is beszámoltak a Világgazdaságnak: a büntetés-végrehajtási szervezetnél 96,15 százalékra sikerült csökkenteni a zsúfoltságot. Ennek ellenére minden elítéltnek jut fertőtleníthető textilmaszk, és a kézfertőtlenítés lehetősége is biztosított a közlemény szerint.

Már ötvennél is többen igazoltan fertőzöttek a szegedi börtönben

Hétfőn még csak tizennyolcan, másnapra harminckilencen fertőződtek meg Nagyfán. Mostanra újabb tizenkét főnél lett pozitív a teszt eredménye. Nem csak rabok kapták el a vírust.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zsidó Távirati Iroda: Orbán pártpolitikai célokra használja a magyar zsidókat

Zsidó Távirati Iroda: Orbán pártpolitikai célokra használja a magyar zsidókat

Még sohasem láttak ennyi cápát Kalifornia partjainál

Még sohasem láttak ennyi cápát Kalifornia partjainál

Magyar siker: Kiss Norbert nyerte a kamionosok harmadik futamát a Hungaroringen

Magyar siker: Kiss Norbert nyerte a kamionosok harmadik futamát a Hungaroringen