szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Színművészeti bérszámfejtője cáfolja az egyetem kancellárját, aki eddig azt állította: nem tud fizetést adni, amíg nem jut be az épületbe.

Addig nem lehet kifizetni a béreket a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, amíg nem lehet bejutni az épületbe a blokád miatt – mondta korábban Szarka Gábor ezredes, az egyetem új kancellárja. A hallgatók eddig megakadályozták, hogy az október 1-jével kinevezett Szarka bejusson az egyetem épületébe. Ő erre az állami rádiónak azt mondta: "most azt várják tőlem, hogy kocsi hátulján meg különböző kávézókba meg ilyen mindenféle egyéb irodákba hozassam ki a papírokat".

Csakhogy nem kell a kancellárnak az épületben lennie, hogy elutalja a fizetéseket.

A Telex kérdezte meg az egyetem bérszámfejtőjét, Varga Rékát, aki azt mondta: abszurd, hogy az egyetem falai között kellene lennie a kancellárnak ehhez. Már csak azért is, mert szeptember 1-je óta, amikor az egyetem alapítványi fenntartásba került, a bérszámfejtés nem az SZFE épületében zajlik, hanem egy külsős, ajkai cég csinálja. Amikor a vállalat elkészül a bérszámfejtéssel, neten elküldi Vargának, ő mindent ellenőriz, és ha helyesnek találja az adatokat, szintén elektronikusan továbbküldi a kancellárnak jóváhagyásra. Ha a kancellár erre annyit visszaír, hogy mehetnek az utalások, akkor mindenki hozzájut a pénzhez.

Varga Réka azt is hozzátette: az új kancellár elektronikusan is alá tudna írni, ahogy az elődje is tette, ha pedig ragaszkodik a kézi aláíráshoz, akkor "egy lezárható műanyag konténerben kiküldjük neki a papírokat".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szentgyörgyi Rita hvg360

Tasnádi István rendező: Nem lehet buldózerrel megreformálni az SZFE-t

A Rozsdatemető 2.0 változatában megmutatta, hogyan ütnek vissza nemzedéki sérülések, Az ember tragédiáját mai környezetbe helyezte, most pedig Péterfy-Novák Éva megtörtént esetekből írt regényét adaptálta színpadra és rendezte. HVG-interjú Tasnádi István rendezővel, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárával.

Az Európai Törvényszéken az Elios-ügy

Az Európai Törvényszéken az Elios-ügy

Ha számot tesz a jelszavába, ne a végére tegye és ne egyest

Ha számot tesz a jelszavába, ne a végére tegye és ne egyest

100 ezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi hajléktalanszállók dolgozói

100 ezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi hajléktalanszállók dolgozói