szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A paraszolvenciát etikai úton is szankcionálhatják.

Kedden szavazta meg az Országgyűlés azt a törvényjavaslatot, amely szerint többek között bünthetheő a hálapénz elfogadása és adása.

A törvény szerint az orvos a betegtől a kezelés után legfeljebb egyszeri, kis értékű ajándékot fogadhat el. Aki ezen túlmenően hálapénzt ad vagy fogad el, a BTK. értelmében egy évig terjedő szabadságvesztés járhat.

A törvény betartását a kijelölt hatóság fogja ellenőrizni, közölte az ATV Híradójával az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A hálapénz elfogadását etikai úton is szeretnék szankcionálni, mondta el a csatornának az Orvosi Kamara etikai biztosságának alelnöke.

"Etikai Kódexszel kapcsolatos módosítást fogunk beadni a következő országos küldött gyűlésen, és remélhetőleg ezt az országos küldöttek megszavazzák" - nyilatkozta Martin Dénes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Itthon

Ez nem hála, hanem a félelem bére. Miért nem tudunk szabadulni a hálapénztől?

Akár húsz évbe is telhet a hálapénzrendszer kivezetése a magyar egészségügyből, de ha most nem lépnek a felelősök, soha nem szabadulunk meg tőle. Az évente zsebbe csúsztatott tízmilliárdoktól a betegek jobb ellátást remélnek, a valóságban azonban a rendszert torzítják és bebetonozzák az egyenlőtlenségeket. A Magyar Orvosi Kamara jelentős béremelést és szigorú büntetőjogi szankciókat javasol, amely csak kisebb ajándékok, például csokoládé és kávé elfogadását engedélyezné. A téma magyarországi kutatója szerint ez nem elég, konkrét szolgáltatásokat, például a szabad orvosválasztást kellene fizetőssé tenni.

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Covid-oltásra sietett 200 km/h-val egy 88 éves nyugdíjas

Covid-oltásra sietett 200 km/h-val egy 88 éves nyugdíjas

Áder Jánost beoltották, mégpedig a kínai vakcinával

Áder Jánost beoltották, mégpedig a kínai vakcinával