szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár Kásler Miklós miniszteri utasításában arról írt, hogy koronavírussal fertőzött vagy fertőzésgyanús beteget nem vihetnek gyerekkórházakba, kiderült, hogy ebben az esetben van kivétel.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter a járványügyi eljárásrendről adott ki utasítást hétfőn. A dokumentumban az olvasható, hogy koronavírussal fertőzött vagy fertőzésgyanús beteget nem vihetnek az Országos Kardiológiai Intézetbe, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetbe, az Országos Onkológiai Intézetbe, gyerekkórházakba, pszichiátriára, szülészetre, geriátriai egységbe, sem diabéteszeseket, immunhiányosokat, fogyatékkal élőket ellátó egységbe.

Hogy a kivételek között megjelentek a gyerekkórházak, többek között Kunetz Zsombor egészségügyi szakértőnek is feltűnt. Ő a közösségi oldalán erről azt írta: „gyakorlatilag miniszteri rendeletbe foglalta az aktív eutanáziát, mégpedig gyerekek esetében is. Hiszen egy Covid-fertőzött, vagy akárcsak ehhez a fertőzéshez hasonló tüneteket mutató gyerekeket sem fogadhat egyetlen gyermekkórház sem.”

Ezzel kapcsolatban megkerestük az Emberi Erőforrások Minisztériumát. A tárca a válaszában arra hívta fel a figyelmünket, hogy az utasításban szerepel egy fél mondat: „kivéve eltérő miniszteri rendelkezés esetén”. A miniszteri rendelkezés szerint pedig

igazolt Covid-fertőzöttség esetén a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet és a négy orvosi egyetem látja el a koronavírusos gyermekeket, valamint PIC ellátást igénylő betegeket.

Azt is hozzátették, hogy ha felvetődik a Covid–19 gyanúja, minden fekvőbeteg-intézet köteles a beteget megfelelően izolálni és a koronavírus-PCR-tesztet elvégezni a diagnózis felállításához, majd intézkedni a beteg átszállításáról a kijelölt intézménybe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénteken felbolydul Budapest közlekedése

Pénteken felbolydul Budapest közlekedése

Történik valami Dél-Koreában, már 13-an haltak meg azok közül, akik influenzaoltást kértek

Történik valami Dél-Koreában, már 13-an haltak meg azok közül, akik influenzaoltást kértek

Elrendelték a neonáci Arany Hajnal elítélt tagjainak letartóztatását Görögországban

Elrendelték a neonáci Arany Hajnal elítélt tagjainak letartóztatását Görögországban