szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A volt Fidelitas-elnök Böröcz László lehet a jelölt abban a választókörzetben, ahol korábban Hollik István volt.

Nem indul egyéni körzetben Hollik István (képünkön), a Fidesz kommunikációs igazgatója a 2022-es országgyűlési választásokon – írja az Index. Hollik a 2018-as választáson a Budapest 1-es választókörzetben indult, végül alulmaradt Csárdi Antallal szemben, és listáról került a Parlamentbe.

A helyén Böröcz László, a Fidelitas korábbi elnöke lehet a Fidesz–KDNP jelöltje másfél év múlva. Böröcznek nem ismeretlen a terep, 2010 és 2018 között önkormányzati képviselő volt az V. kerületben.

A lapnak Hollik megerősítette, hogy nem indul a körzetben egyéniben, azt mondta, a központi kampányban számítanának majd rá. Böröcz úgy nyilatkozott, hogy volt szó az indulásáról, de majd a párt elnöksége dönt a kérdésben.

Hollik már a negyedik ismert fideszes politikus, akiről az elmúlt napokban kiderült, hogy nem indul egyéniben. Gulyás Gergely nem lesz jelölt a Hegyvidéken, ott Fürjes Balázs, Budapestért felelős államtitkár indulhat helyette. A Fidesz-frakcióvezetője, Kocsis Máté sem méreti meg magát, a kormánypárt józsefvárosi jelöltje Sára Botond lehet. Varga Mihály pénzügyminiszter neve sem lesz ott a szavazólapokon Óbudán, a Fidesz–KDNP Gór Csaba ügyvéd mögé állhat be, aki 2010 óta önkormányzati képviselő a II. kerületben.

Az Atv.hu kormányközeli és fideszes forrásokra hivatkozva arról számolt be a múlt héten, hogy több miniszter is lesz, aki 2022-ben már nem indul egyéni körzetben, ők is a kampányfeladatokra koncentrálnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden állatnak jól állna, ha cicafeje lenne

Minden állatnak jól állna, ha cicafeje lenne

Felcsuti Péter: Lehet illiberálisnak lenni, de nem egy liberális közösségben

Felcsuti Péter: Lehet illiberálisnak lenni, de nem egy liberális közösségben

Óriástüntetés Örményországban

Óriástüntetés Örményországban