szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A barátja bankkártyáján levő pénzt akarta megszerezni, de már a szervezésnél lebukott.

Jogerősen két év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a kecskeméti férfit, aki meg akarta ölni az ismerősét – írja a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi, miután munkanélküli lett, rossz anyagi helyzetbe került, ezért döntött úgy, hogy megöli a barátját, majd megszerzi a bankkártyáján lévő pénzt. Egy ismerősének elmondta, hogy mire készül, és pénzért a segítségét kérte a holttest eltüntetéséhez. Az ismerős visszautasította az ajánlatot, bejelentést tett a rendőrségen.

Ezt követően a vádlott egy másik ismerősénél próbálkozott, neki a tervezett gyilkosság részleteiről is beszámolt, és arra kérte, hogy ötszázezer forintért segítsen neki az emberölésben is. A találkozót követően a rendőrség elfogta a vádlottat.

A férfit első fokon két év, végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla azonban – osztva az ügyészség álláspontját – mellőzte a szabadságvesztés végrehajtásának próbaidőre történő felfüggesztését, továbbá a vádlottat két évre a közügyektől is eltiltotta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb emeletes vonatokat állít forgalomba a MÁV

Újabb emeletes vonatokat állít forgalomba a MÁV

Ivanka Trump is gyászolja a 46 évesen meghalt amerikai sztárvállalkozót

Ivanka Trump is gyászolja a 46 évesen meghalt amerikai sztárvállalkozót

Kepes András Demeter Szilárdról: Ez az ember így gondolkodik

Kepes András Demeter Szilárdról: Ez az ember így gondolkodik