szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Luxuskörülmények között utaztatta a szemetet U. Mihályné és társa, de kiegészítésként loptak is.

A BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitányságán egy férfi tett feljelentést múlt csütörtökön, hogy az erzsébetvárosi dohányboltban, amit ő üzemeltetett, az árukészletből rendszeresen tűnt el dohányáru.

A nyomozók az adatgyűjtések és kamerafelvételek alapján megállapították, hogy a dohányboltban azokban az időpontokban mutatkozott készlethiány, amikor a céggel szerződött szemétszállító munkatársai mentek elszállítani a szemetet.

Kiderült, hogy szeptember 3. és október 17. között a szemétszállító cég tulajdonosa, a 44 éves U. Mihályné és társa, a 25 éves V. Ilona kilencszer volt a dohányboltnál, hogy onnan elvigyék a papír- és műanyagszemetet. A nyomozás adatai szerint az egyik nő elterelte az eladó figyelmét, amíg a társa bement a raktárba, és a bontatlan cigarettakartonokat a szemét közé rejtette. A két nő a gyanú szerint ezzel a módszerrel összesen 3 millió forintnyi dohányterméket lopott el.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható párost a VII. kerületi rendőrök múlt szombaton fogták el a dohányboltnál;, amikor éppen bepakolták a szemetet egy Porschéba, amikor rajtuk ütöttek a rendőrök. Az autóban a szemét között 7 karton cigarettát találtak.

A nyomozók lefoglalták a dohányárut és a vagyonvisszaszerzés érdekében lefoglalták U. Mihályné Porschéját, előállításukat követően lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként őket.

Képünk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar kéz rajzolta izgalmasabbá a Subaru újdonságát

Magyar kéz rajzolta izgalmasabbá a Subaru újdonságát

A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros

A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros

Az Oxfordi Egyetem vakcinája 70 százalékos védettséget ad a koronavírussal szemben

Az Oxfordi Egyetem vakcinája 70 százalékos védettséget ad a koronavírussal szemben