szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyolc és fél év börtönt kért az ügyészség a fiatal vádlottra.

Vádat emelt a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy 24 éves, többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki tavaly nyártól kezdve több embert is kirabolt a kál-kápolnai vasútállomáson.

Az ügyészség szerint tavaly augusztusban a férfi Kálban a vasútállomáson a külső vágányokon álló tehervagonok között várakozott addig, amíg meg nem látott egy 47 éves férfit, aki hazafelé tartott. Azzal szólította le, hogy ellopott tőle kétezer forintot egy kávézóban, amit visszakövetelt. A meglepett ember hiába mondta, hogy életében nem járt a kávézóban, a támadó nekiszorította az egyik vagonnak, és elvette minden pénzét, összesen 2500 forintot.

Idén februárban ugyancsak a kál-kápolnai vasútállomáson lépett akcióba a rabló a vád szerint, akkor egy 15 éves fiút zsebelt ki, úgy, hogy megkérte, ölelje meg, amiért megtalálta és visszaadta neki a korábban elvesztett pénztárcáját. Az ügyészség közleménye szerint amikor a fiatal kényszerűen átkarolta,

a férfi énekelni és táncolni kezdett, miközben a zsebéből lenyúlt 200 forint aprópénzt.

A 15 éves fiú áprilisban is találkozott a rablóval, de akkor az ügyészség közleménye szerint a támadó a korábbi performansz helyett egyszerűen nekilökte őt egy jelzőoszlopnak, és elvette 1130 forintját.

Az ügyészség a vallomástételt eddig megtagadó férfit két rendbeli rablás bűntettével, valamint üzletszerűen, zsebtolvajlás útján elkövetett lopás vétségével vádolja. Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság főbüntetésül 8 és fél év börtönt szabjon ki rá abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismerné a bűncselekmények elkövetését, meggyorsítva ezzel a bizonyítást és az ítélethozatalt. Azt is kérik, hogy a bíróság rendeljen el részleges vagyonelkobzást a vádlottal szemen, kötelezze kártérítésre és a 639 794 forint bűnügyi költség fizettesse meg.

A férfit a bíróság korábban fiatalkorúként rablás miatt javítóintézeti nevelésre ítélte, majd nem sokkal nagykorúvá válása után zsarolás miatt szabott ki vele szemben két év börtönt, amit le is töltött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát

Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Nem igaz, hogy hat számot nem bírt eltalálni!

Nem igaz, hogy hat számot nem bírt eltalálni!