szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még csak azt sem lehet tudni, hogy hol temették el az állatokat a szadai önkormányzat szerint. Egy uniós rendelet alapján pedig eleve el kellett volna égetni a tetemeket.

Továbbra is sok a kérdés a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafaripark két elpusztult elefántjának ügyében. Mint a Telex írja, a szadai önkormányzat sem tud szinte semmit, ezért a Pest Megyei Kormányhivatal Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályához fordultak.

A település vezetői a két elefánt elhullásának helyéről, idejéről, okáról és körülményeiről, valamint az állatok elhantolásának pontos helyszínéről, illetve az arra vonatkozó engedélyről várnak pontos adatszolgáltatást

– olvasható a szadai önkormányzat közleményében.

Egy európai uniós rendelet szerint a vadon élő, egzotikus állatok tetemét elásással nem is lehet megsemmisíteni, azt el kell égetni, mert nem tudható, mi áll az elhullás hátterében – nyilatkozta a Telexnek Mándoki Míra, az Állatorvostudományi Egyetem Patológiai Tanszék vezetője.

A lap hiába kereste az állatok tulajdonosát, René Cassellyt, és a vele szerződésben álló Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatóját, ifjabb Richter Józsefet is, de kérdéseikre nem akartak válaszolni.

Agrármininsztérium: Szállítással összefüggésbe hozható baleset okozhatta a magyar cirkuszi elefántok halálát

Az Állatmentő Liga szerint nagyon rossz mentális és fizikai állapotban lévő elefántokról készültek fotók a Magyar Nemzeti Cirkusznál a Papp László Budapest Sportarénában. A cirkusz szerint előnytelen kép jelent meg az egyik afrikai elefántjukról, aki egyébként makkegészséges, és jól érzi magát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vasrúddal próbáltak pénzt szerezni egy nyíregyházi ATM-ből

Vasrúddal próbáltak pénzt szerezni egy nyíregyházi ATM-ből

A tízfős Volner Párt szerint nekik nem probléma, ha 71 jelölt kell az országos listához 2022-ben

A tízfős Volner Párt szerint nekik nem probléma, ha 71 jelölt kell az országos listához 2022-ben

A kutatók találtak 22 gént, amelyek öngyilkosságba kergethetik az embert

A kutatók találtak 22 gént, amelyek öngyilkosságba kergethetik az embert