szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor főtanácsadója Clinique, Clarins és Biotherm termékekre költött tízezreket.

Nem csak borsos árú alkoholos italokat, de drága kozmetikai cikkeket is vásárolt közpénzből Hegedűs Zsuzsa – derült ki a Demokratikus Koalíció által kiperelt, reprezentációs költségeket tartalmazó számlákból.

A DK közleményében azt írta, hogy

Orbán Viktor főtanácsadója Clinique, Clarins és Biotherm márkájú termékeket vett 31 500, 21 600 forintért, illetve 21 300 forintért, illetve két ízben rózsacsokorra is költött, melyek darabja 16 500 forint volt.

A DK még 2017-ben indított pert azért, hogy a nyilvánosságra hozhassa, Hegedűs Zsuzsa hátrányos helyzetűekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott mire költi a havi nettó 920 ezer forintos tiszteletdíján felül neki juttatott havi átlag 136 ezer forintos reprezentációs összeget. Az ügyben a Kúria 2020. október elején hozott döntést, amely szerint a Miniszterelnöki Kabinetirodának ki kell adni az adatokat.

A párt által bemutatott dokumentumból korábban kiderült, hogy Hegedűs többek között egy üveg Gabbiano Chianti minőségi olasz vörösborért adott ki 35 990 Ft-ot, és négy alkalommal vásárolt Veuve Clicquot francia luxuspezsgőt, melynek darabja 14 990 forint volt. A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány elnökéről korábban az is kiderült, hogy két szolgálati autót is használ, két Audi A6-ost.

A Kabinetiroda szerint Hegedűs Zsuzsa üzleti ajándéknak vásárolt reprezentációs keretéből drága alkoholos italokat. Vagyis azt állították, hogy nem arról van szó, hogy ezt a keretet magáncélra használta volna fel. A miniszterelnöki főtanácsadó hétfőn a Telexnek azt nyilatkozta, hogy a polgármesterek és helyi szereplők viszontajándékozására használta többek között a reprezentációs keretét.

A Demokratikus Koalíció szombati sajtóközleményében viszont azt írta, hogy Hegedűs már a bíróságon elismerte, hogy magára költötte a közpénzt. Legalábbis a párt szerint Hegedűs ezt azzal ismerte el, hogy a Kúria ítéletének szövegében szó szerint szerepel, hogy többek között azért nem akarta kiadni a számlákat, mert “azokból következtetést lehet levonni étkezési, fogyasztási szokásaira”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy hétre megszállja az utakat a rendőrség

Egy hétre megszállja az utakat a rendőrség

Ez történt: Kiderült, hogy keverhetők az oltások

Ez történt: Kiderült, hogy keverhetők az oltások

Koronavírus: elhunyt újabb 115 beteg

Koronavírus: elhunyt újabb 115 beteg