szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A külügyminiszter állítása szerint nagyra értékeli a színészt, aki szerinte csak azért ment neki Orbánnak, mert a mainstream médiából informálódik.

Szijjártó Péter is megszólalt az után, hogy George Clooney egy interjúban nekiment Orbán Viktor miniszterelnöknek. A színész új filmje, a The Midnight Sky kapcsán adott interjút a GQ-nak, és amikor a világban tapasztalta dühről és gyűlöletről beszélt, példaként megemlítette Orbán Viktort és a brazil elnököt, Jair Bolsonarót.

A kormánysajtó elkezdett foglalkozni a színész mondataival, a Kormányzati Tájékoztatási Központ pedig még közleményt is kiadott az ügyben.

Az egyöntetű álláspont az volt akkor, hogy Clooney azért támadta a miniszterelnököt, mert jóban van Soros Györggyel és családjával, sőt, szerintük a sztárt „a befolyásuk alatt tartják Sorosék”.

A színész később közleményben reagált, azt írta, hogy Soros Györggyel és a fiával, Alexszel is csupán egy-egy alkalommal találkozott, az előbbivel egy, a menekültválságról szóló ENSZ-értekezleten, az utóbbival pedig egy davosi rendezvényen.

"Ebben ki is merül a kommunikációm Soros Györggyel. Orbán propagandagépezete tehát hazudik, pont" – írta Clooney.

Később Menczer Tamás a korábban a kormányoldalról érkező kritikákhoz képest finomabban fogalmazott, a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerint Clooney tisztelet érdemel, mert jó színész, de szerinte ez még nem jelenti azt, hogy a világpolitikához is ért.

A külgazdasági és külügyminiszter ezt a vonalat folytatta, amikor a Facebookon közzétett videójában azt mondta, hogy George Clooneyt, mint színészt kedvelik, nagyra becsülik, szakmájának egyik legkiválóbb képviselőjének tartják, szerinte azonban itt nem egy "színészeti" kérdésről, hanem egy politikai ügyről van szó.

Azért az látszik, hogy George Clooney történelmi és politikai ismeretei – hogy is mondjam – némiképpen azért korlátosak, és az is látszik, hogy a nemzetközi mainsteam médiából szerzi alapvetően az információit"

– mondta a külügyminiszter.

Szijjártó ezután ismét hangsúlyozta, hogy színészként kedvelik Clooneyt, majd hozzátette, hogy a politikai ismereteiről "megvan a magunk véleménye".

Hogy milyen a színész és a világpolitika kapcsolata, azzal ebben a cikkben foglalkoztunk.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
71 milliárd forintnyi bitcoin lapul egy jelszóval védett lemezen, de a tulajdonosa nem tudja a kódot

71 milliárd forintnyi bitcoin lapul egy jelszóval védett lemezen, de a tulajdonosa nem tudja a kódot

Úgy összevertek egy férfit Újbudán, hogy belehalt

Úgy összevertek egy férfit Újbudán, hogy belehalt

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból