szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elkezdődött a dolgozók szűrése az intézményekben, megjöttek az első eredmények.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kecskemét polgármestere a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy több helyi óvodát teljes vagy részleges karantén alá helyeztek. Szemereyné Pataki Klaudia azt írta, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ a napokban elindította az intézményi dolgozók gyorstesztelését, aminek eredményeképpen

teljes karantént rendeltek el a ménteleki, a Juhar utcai és a Mikszáth Kálmán körúti óvodában.

Négy másik óvodában – a hetényegyháziban, a kadafalvaiban, valamint a Széchenyi sétányon találhatóban és a Forradalom utcaiban – egy-egy csoportot küldtek karanténba.

A polgármester jelezte, hogy az intézmények fertőtlenítése folyamatos. Emellett arra kérte az intézmények dolgozóit, hogy a hatékony védekezés érdekében vegyenek részt az önkéntes, gyorstesztes szűrésben.

(Képünk illusztráció.)

Elindult a pedagógusok tesztelése, már találtak fertőzötteket

Több pedagógus is fennakadt a hétfőn elindult országos tesztelés első pár órájában. A hvg.hu-nak nyilatkozó érintettek szerint a szervezettséggel nincs gond, a tájékoztatással viszont igen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Szegedi Tudományegyetem rektora: Nincs semmilyen nyomás, még az sem biztos, hogy lesz egyetemi átalakulás

A Szegedi Tudományegyetem rektora: Nincs semmilyen nyomás, még az sem biztos, hogy lesz egyetemi átalakulás

A PTE hallgatói és alkalmazottai elutasítják a modellváltást

A PTE hallgatói és alkalmazottai elutasítják a modellváltást

Kigyulladt egy jászberényi akkumulátorgyár, tíz város tűzoltói dolgoznak az oltáson

Kigyulladt egy jászberényi akkumulátorgyár, tíz város tűzoltói dolgoznak az oltáson