szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója az Origón megjelent publicisztikájában szintet lépett sorosozásban.

Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen, 75 évvel Auschwitz után egy állami intézmény vezetőjétől pedig megbocsáthatatlan - írja Demeter Szilárd szombati megnyilvánulására reagálva a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz). Ahogy arról beszánoltunk, a  Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az Origón megjelent véleménycikkében arról értekezett, hogy voltaképpen "Európa Soros György gázkamrája", maga Soros pedig "a liberális Führer, a "liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint Hitlert a sajátjai".

Erre válaszul a Mazsihisz  az Országos Sajtószolgálatnál megjelent közleményében emlékeztet rá, hogy Auschwitzban több mint 430 ezer honfitársunkat gázosították el. "Aki ezt aktuálpolitikai vita kapcsán, akár csak áttételesen is relativizálja, az érzéketlen a 20. századi magyar történelem és a honi zsidóság fájdalmai iránt".

Az pedig a Mazsihisz szerint a holokauszt relativizálásának tankönyvi esete, hogy Demeter "Európát Soros György gázkamrájának" nevezi, ennélfogva "nem egyeztethető össze az antiszemitizmus minden formája ellen meghirdetett kormányzati zéró toleranciával". 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia

Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia

Nem foglalkozik az Alkotmánybíróság a 16 éve húzódó terézvárosi ingatlanüggyel

Nem foglalkozik az Alkotmánybíróság a 16 éve húzódó terézvárosi ingatlanüggyel

Pénzt kapnak a román háziorvosok, ha rábeszélnek valakit a koronavírus elleni védőoltásra

Pénzt kapnak a román háziorvosok, ha rábeszélnek valakit a koronavírus elleni védőoltásra