szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány miatt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Müller Cecília vasárnap a közmédiának nyilatkozott, és azt mondta, hogy „a plázákban céltalanul fel-alá járkálni veszélyes”, ezért aki teheti, vásároljon az interneten, aki pedig nem, az előre találja ki, hogy mit szeretne venni, és céltudatosan, a lehető legrövidebb idő alatt tegye ezt meg személyesen.

Vasárnapra újabb 6819 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést Magyarországon, ezzel 211 527-re emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. Ennél nagyobb napi esetszámemelkedésre még nem volt példa: az eddigi rekordról november 16-án számoltak be, akkor 6495 új fertőzést regisztráltak.

Elhunyt 156 beteg, így a járvány áldozatainak száma 4 672 főre emelkedett.

Korábban sosem volt ennyire magas az egyetlen nap alatt elhunytak száma. A legtöbb halálos áldozatot, 152-t szombat reggel jelentették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kínai vakcinával kezdenek oltani 72 évesnél idősebbeket a vajdasági Óbecsén

A kínai vakcinával kezdenek oltani 72 évesnél idősebbeket a vajdasági Óbecsén

Trumpék udvariatlanságára nem nagyon volt még példa

Trumpék udvariatlanságára nem nagyon volt még példa

Operatív törzs: A 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd, késik a Pfizer szállítmánya

Operatív törzs: A 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd, késik a Pfizer szállítmánya