szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A város volt polgármestere szerint történelmi dolog történt, mert 100 éve nem adtak át az országban villamosvonalat olyan városban, ahol eddig még egyáltalán nem volt.

Elkészült a hódmezővásárhelyi villamos – jelentette be Lázár János, a város volt polgármestere közösségi oldalán. A videóval jelentkező politikus arról beszélt, hogy a Szegedet és Hódmezővásárhelyet összekötő vonalon annak átadása után 30 perc lesz a menetidő. A beruházás teljes költsége 80 milliárd forint, ezt az Európai Unió és Magyarország közösen finanszírozza.

Végül Lázár a a Szegedi Közlekedési Vállalat egyik karbantartó villamosára szállt, amivel – óránként 30 kilométeres sebességgel haladva – végig is ment az új vonal hódmezővásárhelyi szakaszánbak egy részén.

Történelminek nevezte az eseményt, tudomása szerint 100 éve nem adtak át az országban villamosvonalat olyan városban, ahol eddig még egyáltalán nem volt. Magyarországon villamoshálózatot. Kijelentette azt is:

A 21. század modern közlekedése a kötött pálya lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Lázár János: A Fideszben és azon kívül is fognak még hallani rólam

Politikailag és szellemileg is képzi magát, a mezőgazdaság külföldtől való függetlenségét és agrár new dealt szeretne Lázár János, aki nagy interjút adott a Magyar Nemzetnek. Óriási lehetőségnek látja, hogy az országos politikából egy vidéki gazdaság élére kerülhetett.

Visszatér a Renault 5-ös

Visszatér a Renault 5-ös

A református egyháznak adná az Ódry Színpadot az SZFE kuratóriuma

A református egyháznak adná az Ódry Színpadot az SZFE kuratóriuma

Lángoló kamion miatt zárták le az M1-est​​​​​​​

Lángoló kamion miatt zárták le az M1-est​​​​​​​