szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külügyminiszter éppen ezért csak azt hangsúlyozta, hogy Szájer lemondott és bocsánatot kért, majd hozzátette, az igazság pedig talán egyszer kiderül.

Szijjártó Péter külügyminiszter azt állítja, semmivel nem tud többet a Szájer József fideszes EP-képviselő körüli botrányról, mint amit az újságokban olvasni lehet, ezért arra a kérdésre sem válaszolt érdemben a 444-nek, hogy köze lehet az uniós vétónak a péntek esti razziához.

Amit tudok önnek mondani az, hogy a képviselő úr a hosszú, több évtizedes munkáját követően bejelentette a lemondását, bocsánatot kért a politikai közösségtől, a választóktól és a családjától, mi nem tudunk mást tenni, mint ezt tudomásul venni. Hogy mi hogyan történt pontosan, az lehet, hogy egyszer ki fog derülni”

– mondta a külügyminiszter.

A hvg.hu munkatársai közben a Belügyminisztérium előtt próbálták elkapni a miniszterelnököt (bár mint kiderült, az ülés nem ott volt), majd a Karmelita kolostorba érkező kormánytagokat faggattuk Szájer József ügyéről. Varga Judit igazságügyi miniszter lényegében azt mondta, mint Szijjártó, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pedig nem értette, miért kellene mondania bármit is erről az egészről.

A Fidesz legerősebb európai politikusaként számontartott Szájer József pénteken vett részt egy több mint húszfős brüsszeli – a képviselő megfogalmazása szerint – házibuliban, ami a helyi sajtó szerint szexparti volt. Az ügyészség közleménye szerint a rendőröket a szomszédok riasztották a kijárási szabályok megszegése, és a hangos buli miatt. Az ügyészségi közlemény szerint Szájer József az ereszcsatornán menekült a helyszínről, de egy járókelő beazonosítása után a rendőrök igazoltatták, és drogot találtak a hátizsákjában. Szájer egy közleményben annyit ismert el, hogy részt vett a – megfogalmazása szerint – házibuliban, de azt állította, nem fogyasztott drogot, amit nála találtak, az nem az övé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EUrologus Gazdaság

Szájer lebukása felgyorsíthatja a Fidesz kilépését a Néppártból

Amikor Szájer József vasárnap bejelentette lemondását, az Európai Néppárt EP-frakcióján belül óriási meglepetést okozott a döntés, és ez így is maradt egészen addig, amíg ki nem derült az igazság. Függetlenül attól, hogyan távozott a képviselőcsoportból Szájer, ez a fejlemény kihathat a Fidesz helyzetére a legnagyobb európai pártcsaládban.

10 millió forint fölé kúszott a Suzuki Swace listaára

10 millió forint fölé kúszott a Suzuki Swace listaára

A kínai metrón készült lesifotó a Xiaomi összehajtható okostelefonjáról

A kínai metrón készült lesifotó a Xiaomi összehajtható okostelefonjáról

Hat év börtönt és 6 milliós vagyonelkobzást kérnek Boldog Istvánra

Hat év börtönt és 6 milliós vagyonelkobzást kérnek Boldog Istvánra