szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt miniszterelnök szerint az ügyben minden hazugság, Szájer Józsefet bárki zsarolhatta, Orbán pedig hagyta.

„Ki mer közületek ma újra buzizni, és hova fogjátok még felírni, hogy az anya nő, az apa férfi?” – kezdte szerdai, a Szájer-botrány nyomán írt Facebook-bejegyzését Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint a kedden kipattant botrány hemzseg a kínosabbnál kínosabb pontoktól, ezek közül hármat emelt ki, elsőként a Fidesz családpolitikáját.

Na srácok? Ki lesz a következő? Ki mer közületek ma újra buzizni, és hova fogjátok még felírni, hogy az anya nő, az apa...

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2020. december 2., szerda

A kormánypárt novemberben alakította át úgy az alaptörvényt, hogy beleírta: „az anya nő, az apa férfi”. (Ez hatalmas felháborodást váltott ki, többek szerint ugyanis a meleg párok örökbefogadását hivatott ellehetetleníteni.) Gyurcsány szerint Szájer József szexpartis – a lemondott EP-képviselő házibulinak nevezte az eseményt, a belga sajtó írt szexpartiról – botránya után a Fidesznek még kevesebb joga van „keresztény értékekről papolni”, illetve az emberek magánéletébe belemászni.

A volt miniszterelnök szerint komoly probléma, hogy Szájer Józsefet „titkolt élete zsarolhatóvá tette. Zsarolhatta a Fidesz, Orbán, bármelyik nemzet titkosszolgálata.” Gyurcsány kiemelte:

Orbán hagyta, hogy egy zsarolható ember legyen a frontvonalban. Orbán és Szájer a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat.”

Posztja zárásaként Gyurcsány azt említette: „nem a volt frakcióvezető csúszott, menekült az ereszcsatornán, hanem egy egész hatalmi elit teszi ezt folyamatosan”. Szerinte a jelenlegi hatalom képviselői „azt hiszik, hogy nekik mindent szabad. Megszentségtelenítették a legszentebbet, a hazát. Közös hazánkat.”

Szájer József, a Fidesz vasárnap lemondott európai parlamenti képviselőjéről kedden derült ki, hogy egy, a belga kijárási korlátozásokat sértő eseményen vett részt, amelynek a rendőrség vetett véget. Miután megérkeztek a rendőrök, a politikus az ereszcsatornán próbált előlük elmenekülni, sikertelenül. Miután elkapták, a táskájában kábítószert találtak, amiről azt állította, hogy nem tudja, hogy került oda, és nem fogyasztott belőle.

Pár kérdés után rögtönzött kordonozással védték a minisztereket a Szájerről kérdező újságíróktól

A karmelita kolostor bejáratát kordonokkal zárták el az újságírók elől. Azok a kormánytagok, akik mégis megszólaltak, helyes döntést emlegettek, Semjén Zsolt pedig azt sem értette, miért kéne bármit is mondania az ügyről. Videónk a helyszínről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dezső András Itthon

Eddig csak Szájer került célkeresztbe a partizók közül

Legalább két diplomata jelen volt azon a partin, amit a gyülekezési törvényt megsértve tartottak - sajtóhírek szerint egy brüsszeli melegbárban -, de egyelőre csak a fideszes EP-képviselő, Szájer József neve szivárgott ki a médiában, ami nem feltétlenül az újságírók, mint inkább a szivárogtató hatóságok érdeme. Kérdés, hogy az ereszcsatornán menekülő Szájer lebukása valóban egy szemfüles járókelőnek köszönhető-e vagy a történet ennél bonyolultabb. Sok múlik azon, kiderül-e majd, milyen más diplomaták érintettek még az ügyben és ők milyen nemzetiségűek.

A magyar kormány is elítéli Navalnij letartóztatását

A magyar kormány is elítéli Navalnij letartóztatását

Tompa Andrea és Bodor Ádám is Baumgarten-emlékdíjat kap

Tompa Andrea és Bodor Ádám is Baumgarten-emlékdíjat kap

Ez a fogkefe rásegít, ha úgy érzékeli, nem mossa rendesen a fogait

Ez a fogkefe rásegít, ha úgy érzékeli, nem mossa rendesen a fogait