szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kétezer forintot erőszakolt ki a megrémült lányokról az ittas férfi, ezért börtönbe kerülhet.

Rablás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 66 éves férfi ellen, aki 12-13 éves kislányoktól fenyegetéssel szerzett pénzt.

Az ügyészség közleménye szerint a hajléktalanként élő, ittas férfi idén májusban egy balatonfüredi parkban odament az egyik padon üldögélő 12, illetve 13 éves kislányokhoz. A férfi eleinte bókolt a kislányoknak, majd stílust váltott és közölte velük, hogy ő mindenre képes és az öklét rázva „szponzorációt” követelt. Az ügyészség szerint ezután közel hajolt a kislányokhoz, akik ekkor már komolyan megijedtek. Végül a 12 éves lány adott 2 ezer forintot a férfinak

A rendőrök a rablásból származó pénzből 1000 forintot tudtak lefoglalni, amit a férfi visszaadott.

Az ügyészség a hajléktakan férfira végrehajtandó börtönbüntetést kért, illetve azt, hogy a bíróság az elsőfokú ítélet kihirdetéséig tartsa fenn a letartóztatását. Azt is indítványozták, hogy a bíróság a további 1000 forintra rendeljen el vagyonelkobzást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

Oroszország kilép a Nemzetközi Űrállomás-projektből

Oroszország kilép a Nemzetközi Űrállomás-projektből

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony