szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szakmai szervezet meg is nevezte az áldozatokat.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Immár 39 név – köztük 10 háziorvosé – sorakozik azon a listán, amelyet a Magyar Orvosi Kamara (MOK) nyitott, hogy emlékezzen a koronavírus-járvány azon áldozataira, akik az egészségügyben dolgoztak. 

A kamara korábban csak monogramokat írt ki, de ma már az elhunytak teljes neve olvasható, továbbá a foglalkozás és a munkavégzés helye is.

A MOK hangsúlyozza, hogy a listára került kollégák halálhíréről „a sajtóból vagy saját forrásainkból értesültünk. Forrásaink hitelességéről igyekszünk meggyőződni, de a koronavírus fertőzés tényét illetően nincs jogunk az egészségügyi dokumentációból tájékozódni”.

A kormány hétfő reggel úgy döntött, hogy szenteste nem lesz kijárási tilalom, és az ott gyorsan terjedő mutálódó koronavírusvariáns miatt nem engednek be repülőket az Egyesült Királyságból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!