szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szennyvízadatok alapján lassult a járvány terjedési sebessége.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az 51. heti adatok alapján Békéscsabán, Nyíregyházán, Szekszárdon és a Budapest környéki településeken (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) emelkedik a koronavírusvírus örökítőanyagának koncentrációja – ismertette a friss adatokat a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Az NNK korábbi közlése alapján a koncentráció emelkedését jellemzően 5 napos késéssel követi az új fertőzéses esetek számának a növekedése.

©

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye szerint a vizsgálati eredmények azt is mutatják, hogy a legtöbb szennyvízmintában stagnál az örökítőanyag mennyisége. Egerben a korábbi hetek adataihoz képest csökkenés tapasztalható.

Az országban a járvány terjedési sebessége lassul, ugyanakkor továbbra is számos tünetes, illetve tünetmentes fertőzött üríti a vírust, a koronavírus az ország egész területén jelen van – írja az NNK.

Az operatív törzs tájékoztató oldala kedden arról számolt be, hogy 1238 újabb ember szervezetében mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 306 368-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon. Az előző adatközlés óta 180 koronavírusos beteg halt meg, így a járvány áldozatainak száma 8462.

Újabb 180 halálos áldozata van a járványnak

Az újonnan azonosított fertőzöttek száma 1300 alatt maradt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Távozott a tankerületi igazgató, aki kivett egy roma gyerekeket oktató iskolát a támogatási programból

Távozott a tankerületi igazgató, aki kivett egy roma gyerekeket oktató iskolát a támogatási programból

24.hu: Kiszáll a Hundubból a belize-i tulajdonosa

24.hu: Kiszáll a Hundubból a belize-i tulajdonosa

Váratlanul lemondott a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Váratlanul lemondott a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése