szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A járvány első hulláma után, júliustól szeptemberig 957 ingatlant ürítettek ki.

Az év első három negyedévében 1097 ingatlant ürítettek ki a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nyilvántartása szerint – erről a 24.hu írt.

A lap szerint utóbbi adat jelentősen elmarad a korábbi években megszokottól, és elsősorban a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetnek köszönhető, amely megtiltotta az emberek kilakoltatását.

A járvány első hulláma után, a harmadik negyedévben viszont úgy megugrott a kilakoltatások száma, mint egy járványmentes évben:

július elejétől szeptember végéig 957 ingatlant ürítettek ki.

Ez nem sokkal kevesebb a tavalyi év azonos időszakában végrehajtott kilakoltatásokhoz képest, a 2018-as adatokhoz viszonyítva pedig több.

Az októbertől decemberig tartó időszak (vagyis a negyedik negyedév) adatai még nem ismertek. A 24.hu hozzáteszi, hogy a moratórium csak november 15-én lépett életbe, addig pedig kilakoltathattak embereket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!