szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egykori tiszti főorvos szerint 3 millió embert kell beoltani Magyarországon.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Akiket beoltottak, azok is képesek megfertőződni és továbbadni a vírust, de nem produkálnak tüneteket, ezért továbbra is hordani kell a maszkot és be kell tartani az egyéb intézkedéseket – mondta a koronavírus elleni oltásról ATV-nek Falus Ferenc volt országos tiszti főorvos.

Magyarországon szombaton kezdődött el az egészségügyi dolgozók beoltása a Pfizer/BioNTech vakcinájával. Falus szerint nagyon pozitív, hogy akik megkapták az oltást, azok még enyhe tünetekről sem számoltak be. Úgy vélte, a védőoltások bármelyikének sokkal kisebb a kockázata, mint a koronavírus által okozott betegségnek. Falus Ferenc szerint 2 millióan már átestek a betegségen és még legalább 3 millió embert kell majd beoltani. A jelenlegi ütemet figyelembe véve úgy számolt, hogy a nyár végéig tarthat a vakcinák beadása.

Az egykori országos tiszti főorvos arról is beszélt, hogy a kormány teljesítményét azzal lehet majd lemérni, hogy januárra mekkora lesz az átoltottság, a hazai számokat össze lehet majd vetni a külföldi adatokkal.

Operatív törzs: 1094 egészségügyi dolgozót oltottak már be

Országszerte öt helyen zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, de az oltópontok számát hamarosan 25-re növelik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erdős László matematikus kapta az idei Schrödinger-díjat

Erdős László matematikus kapta az idei Schrödinger-díjat

Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Elkezdődött a legszomorúbb Berlinale, de van két film, amelyért szurkolhatunk

Elkezdődött a legszomorúbb Berlinale, de van két film, amelyért szurkolhatunk