szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Dumaszínház videójában nehéz nem a jeltolmácsra koncentrálni.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az egész NER lényegét sikerült egy rövid videóban megragadnia a Dumaszínháznak. A társulat újévi köszöntőjében mindenkit kiosztanak, pontosaban "köszönik a 2020-as évet azoknak, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre": a kaszkadőr Szájer Józsefnek, kerékpáros Karácsony úrnak, az "egész Kambodzsát lefertőző, de a jachton is dolgozó Szijjártó úrnak", nem utolsó sorban pedig az "elvált, de férfiszemmel is gusztusos, mindannyiunk megtakarítását kezelő Mészáros Lőrincnek" - és persze Müller Cecíliának, a "kaspós doktornőnek" is.

Jó volt látni, hogy a legnagyobb bajban is határozottan irányították az életemet. Itt voltam nyakig a szarban, de önök a vállamra álltak, hogy lássák, merre kell menni.

A Dumaszínház ezúton is köszöni, hogy "vállalták helyettem az utazás kockázatát, időt és pénzemet nem kímélve", és azt is, hogy végre tisztázódott, hogy az apa férfi, az anya pedig nő. "Ha otthon vita lenne, ki a főnök, most már mindig ott lesz a Magyar Közlöny".

De nem lőjük le az összes poént, íme a videó (bónusz piás jeltolmáccsal):

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan az idei Pride-felvonulás időpontja

Megvan az idei Pride-felvonulás időpontja

Úgy tűnik, mégsem kérelmezték az oroszok a Szputnyik V uniós engedélyezését

Úgy tűnik, mégsem kérelmezték az oroszok a Szputnyik V uniós engedélyezését

Újabb vállalkozást indítottak a telexesek

Újabb vállalkozást indítottak a telexesek