szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A feljelentést az érdi alpolgármester tette az ügyben.

Nyomozást folytat a rendőrség az Érd és Sóskút között létrehozott „fehér út” ügyében – számol be az Átlátszó. Mint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudták, a Budaörsi Rendőrkapitányságon hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt ismeretlen tettes ellen folyik eljárás.

A feljelentést az érdi alpolgármester, Tetlák Örs tette, aki azzal fordult a hatósághoz, hogy a polgármesteri hivatal által lefolytatott vizsgálatok alapján az utat Érd Fenyves-Parkvárosban épülő köznevelési centrum építkezésekor kitermelt köves földből építették meg. A cikk szerint

a 13 500 köbméter hulladékból készült, nagyjából 4,5 kilométeres út magáningatlanokon vezet át, Sóskútra eső része pedig természetvédelmi területen húzódik.

Korábban ugyancsak az Átlátszó írta meg, hogy Mészáros Lőrinc gyerekeinek cégével, a Fejér-B. Á. L. Zrt.-vel kötött szerződést az akkor még kormánypárti vezetésű Érd 2019-ben két jelentős beruházásra. A beruházások egyike a köznevelési centrum, ahonnan a feljelentés szerint az útként lerakott hulladék származik.

A feljelentésből idézve azt írja az Átlátszó, Tetlák szerint a Fejér-B. Á. L. elismerte, hogy vállalkozójuk építette az utat, a földmunkákat végző cég, a Kontimer Kft. ügyvezetője pedig arról nyilatkozott, hogy azt az akkori érdi és sóskúti önkormányzat hozzájárulásával tették.

T. Mészáros András volt érdi polgármester, a Fidesz érdi elnöke az Átlátszónak nyilatkozva visszautasította a feljelentésben szereplő állításokat, amelyek az út megépítésében játszott szerepére vonatkoznak. König Ferenc sóskúti polgármester az aljegyzője útján nyilatkozott a portálnak, nyilatkozatát pedig úgy lehet érteni: már a hozzá intézett kérdéseket is valótlanságnak tartja. Az alvállalkozó Kontimer Kft. visszaigazolta az Átlátszó írásban feltett kérdéseit, de kitért azok megválaszolása elől, a Fejér B.Á.L. Zrt. pedig egyáltalán nem reagált a lap írásban feltett kérdéseire.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Több kisváros sportberuházását is leállítja a kormány

Érd, Vác, Balatonalmádi, Bonyhád esetében is visszavonta korábbi, sportberuházásokkal kapcsolatos döntéseit a kormány. Az erről szóló pénteki kormányhatározatban a Gazdaságvédelmi Akcióterv sikeres végrehajtására hivatkoznak.

Fellélegezhetnek az asztmások, megdőlt egy tévhit a koronavírusról

Fellélegezhetnek az asztmások, megdőlt egy tévhit a koronavírusról

Vidnyánszky színésze lesz az új igazgató a Győri Nemzeti Színházban

Vidnyánszky színésze lesz az új igazgató a Győri Nemzeti Színházban

Úgy tűnt, gond nélkül leszáll a SpaceX kísérleti Mars-rakétája, aztán felrobbant

Úgy tűnt, gond nélkül leszáll a SpaceX kísérleti Mars-rakétája, aztán felrobbant