szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint 1,1 milliárd forintos kárt szenvedett a magyarországi vadállomány.

A 2019–2020-as vadászati idényben nagyjából 16 ezer nagyvad hullott el gázolás következtében Magyarországon. Közel 10 ezer rókát, 4,5 ezer borzot és közel 450 vidrát ütöttek el, emiatt 1,1 milliárd forintnyi kár keletkezett a vadállományban – közölte az InfoRádióval az Országos Magyar Vadászkamara szóvivője a Soproni Egyetem statisztikájára hivatkozva.

Méhes Dóra hangsúlyozta, hogy a vadgázolás közúti balesetnek számít, így az ütközés után mindenképpen rendőrt kell hívni.

A portálnak Székely István, a vadászkamara ügyvédje azt mondta, hogy bonyolult peres eljárássá is fajulhat egy vadgázolás. Ha például nem jelzi tábla a vadveszélyt, a vadászatra jogosult felel az autóban okozott, és a vadban okozott kárért is, ha viszont egy kihelyezéssel jelzik a veszélyt, akkor az autós a felelős.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Ingatlan

Késve épül a vadászati kiállítás helyszíne, pedig egyre fogy az idő

A Semjén-féle vadászati kiállítás és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus is az 55 milliárdból felújított Hungexpóban kap helyet idén szeptemberben, ahol azonban félkész épületek és eltelt határidejű ígéretek fogadták az Átlátszó oknyomozó portál helyszínre látogató munkatársát.

Anyád mostantól az én tulajdonom, és nem tehetsz ellene semmit

Anyád mostantól az én tulajdonom, és nem tehetsz ellene semmit

Több mint 2500 szakdolgozó mondott búcsút az állami egészségügynek

Több mint 2500 szakdolgozó mondott búcsút az állami egészségügynek

Karikó Katalin: „Meg kell nyernünk a versenyfutást, gyorsabban kell oltani”

Karikó Katalin: „Meg kell nyernünk a versenyfutást, gyorsabban kell oltani”