szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már nem Tolnai Marianna az igazgatója a VIII. és IX. kerületi iskolákat felügyelő tankerületi központnak, távozása okairól a Klebelsberg Központ is hallgat.

Új vezetőt kapott januártól a Belső-pesti Tankerületi Központ, mert felmentették az eddigi igazgatót, Tolnai Mariannát – szúrta ki a 444.hu. A portál emlékeztetett: Tolnai volt az, aki kivette a ferencvárosi 39 milliós digitálistanterem-támogatási programból a szegregációval küzdő, nagyrészt roma gyerekeket oktató József Attila Általános Iskolát. Tolnai ezzel a döntésével egyidőben a József Attila helyett egy másik intézménybe, a Leövey Klára Gimnáziumba irányította át a támogatást.

Az állami iskolák fenntartója, a Klebelsberg Központ azt állítja, hogy Tolnai távozása nincs összefüggésben a történtekkel, az elbocsátását azonban nem indokolták.

A Jozsefvaros.hu információi szerint a József Attila Általános Iskola azóta megkapta az okostantermet.

Az átirányított támogatásról itt olvashat bővebben.

(Nyitóképünk illusztráció!)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Utolsókból lehetnek az elsők? Részvénypiaci kilátások a covid után

Utolsókból lehetnek az elsők? Részvénypiaci kilátások a covid után

Megszűnik a POSZT

Megszűnik a POSZT

Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak

Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak