szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Új Világ Néppárt a kiábrándult Fidesz-szavazókat, és a bizonytalanokat is meg akarja szólítani.

Az Új Világ Néppárt is csatlakozna az összefogás hat pártjához a 2022-es országgyűlési választások előválasztásain – jelentette be a párt elnöke, Pálinkás József.

Az ATV-nek az elnök azt mondta, hogy egy teljesen nyitott előválasztást szeretnének, céljuk, hogy "a teljes Fideszen kívüli világ megmérettessen", és 2022-ben a kiábrándult Fidesz-szavazók és a bizonytalan választók is megtalálják a saját polgári oldaluk képviseletét.

Abban már megállapodtak az ellenzéki pártok, hogy mind a 106 egyéni választókerületben egy közös jelöltet támogatnak, és egyetlen közös listát állítanak. A összefogásban jelenleg hat párt vesz részt: a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd. Ehhez csatlakozna most az Új Világ Néppárt.

Pálinkás elmondta, hogy amennyiben a pártok nem támogatják a csatlakozásukat, úgy önállóan indulnak majd. Ahogy a mostani tervek szerint ’22-ben önállóan indul a Kétfarkú Kutya Párt, Szanyi Tibor pártja, az ISZOMM, valamint a Mi Hazánk és a Volner Párt is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Révész Sándor: Orbán veszíteni akar

Révész Sándor: Orbán veszíteni akar

Nemet mondtak a szerződésre, több osztályon is megszűnhet az ellátás a nyíregyházi kórházban

Nemet mondtak a szerződésre, több osztályon is megszűnhet az ellátás a nyíregyházi kórházban

Ezek most a legmegbízhatóbb autómárkák – a Tesla inkább kihagyta felmérést

Ezek most a legmegbízhatóbb autómárkák – a Tesla inkább kihagyta felmérést