szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Tételesen átnéztük a Szerencsejáték Service elmúlt öt évi támogatási listáját, a kirajzolódó összkép meglehetősen tanulságos.

8 milliárd forintot osztott szét az elmúlt öt évben az állami Szerencsejáték Zrt. leányvállalata, a Szerencsejáték Service a támogatásra ítélt cégeknek, a havonta közzétett lista összesítéséből kiderült, a pénz csaknem negyede, 1,9 milliárd forint Fidesz-közeli szervezetekhez, NER-üzletemberekhez köthető alapítványokhoz, illetve kormánykedvenc zenészekhez, művészekhez vándorolt.

A HVG összesítése szerint többen közülük annyi pénzt kaptak, amivel a cég által a legbőkezűbben támogatott szereplők közé tartoznak (a top 10-be kerüléshez öt év alatt összesen 130 millió forintot, a top 20-ba tartozáshoz 65 millió forintot kellett begyűjteni).

A cég nemcsak a Rogán Cecíliához köthető Fitbalance-t támogatta, Rogán Antal és köre tulajdonképpen külön kategóriát képvisel a támogatási halmazban, összesen majdnem 600 milliós támogatásban részesülve.

Hozzájuk képest már-már kispályás az a csoport, amelybe a politikusokhoz, kormányközeli személyekhez köthető szervezetek sorolhatók: a Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum mögött álló közalapítvány 170 milliót kapott az elmúlt 5 évben, ahogy az Orbán Viktor – jó ideje tetszhalott állapotban lévő – polgári körei mögött álló Szövetség a Nemzetért Alapítvány számlájára is érkezett 160 millió forint.

A HVG e heti számában megjelenő cikkből kiderül az is, mennyit kapott a cég, amelyben Szijjártó Péter testvére dolgozik. További részletek a HVG-ben és a hvg360-on.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oroszi Babett Gazdaság

2020-ban 210 millió forintot adott a Szerencsejáték Zrt. leányvállalata a Rogán Cecíliához köthető sporteseményekre

Kedden e-mailben kértük az adatokat, hogy 2020-ban mennyi pénzt fordított a közpénzből működő Szerencsejáték Service Zrt. a Rogán Cecíliához köthető Fitbalance sporteseményekre, nekünk nem válaszoltak, szerdán viszont a honlapjukon nyilvánosságra hozták az összegeket. Egyszer 140, még egyszer 70 millió forintot kaptak a koronavírus-válság közepén.

Akinek bejött a lezárás: szépen nőtt a Magyar Telekom profitja

Akinek bejött a lezárás: szépen nőtt a Magyar Telekom profitja

Megölte magát a szexuális zaklatással vádolt amerikai edző

Megölte magát a szexuális zaklatással vádolt amerikai edző

Altábornagy lett a TEK főigazgatója is

Altábornagy lett a TEK főigazgatója is