szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Deutsch Tamás-féle Sportegyesületek Országos Szövetsége fogja kiosztani a támogatásokat.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására – jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón.

Szabó elmondta, a támogatási program az ország mind a 19 megyéjét érinti, van olyan egyesület, amelyben csak egy, de olyan is, amelyben 18 szakosztály működik.

Az államtitkár szerint a 2020-as év nem várt nehézségeket gördített mindenki elé, és nem volt az másként a sportban sem.

A magyar kormány a sportot nemzetstratégiai ágazatként kiemelten kezeli és egyértelműen segítő kezet nyújt ebben a nehéz időszakban

– mondta.

Szabó azt is hozzátette, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Sportegyesületek Országos Szövetségével (SOSZ) együttműködve országos szinten mérte fel a sportszervezeteket annak érdekében, hogy melyek azok, ahol a leginkább szükséges a magas szintű szakmai munka támogatása, az olimpiai és paralimpiai felkészülés céljából.

Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke elmondta, hogy ők fogják folyósítani a támogatásokat február végéig.

Deutsch szerint a járvány miatt több tízezer családnak okozott gondot sportoló gyermekeik tagdíjának befizetése és az bevételkiesést okozott a sportegyesületeknek. A korlátozások miatt jó néhány egyesület nem tud edzéseket tartani a hagyományos helyszíneken, ez is jelentős pluszköltségeket okozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Tordai Bencét letiltotta a Facebook

Tordai Bencét letiltotta a Facebook

5500 egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

5500 egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését