szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kizárt, hogy hamarosan állami támogatással is elérhető lesz a Zolgensma. Ezzel a 700 millió forintos gyógyszerrel lehet gyógyítani a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő gyerekeket.

Elérhetővé válhat állami támogatással Magyarországon a világ legdrágább gyógyszere, a 700 millió forintos Zolgensma - jelentette az RTL Klub híradója. A Híradó szerint a gyártó és az egészségbiztosító már tárgyal a finanszírozásról.

A Zolgensma egy génterápia, amivel SMA-ben vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenvedő gyerekeket kezelnek. Már amennyiben a családjuk össze tudja gyűjteni rá a hatalmas összeget.

Gyűjt az ország Zentének, de hogy lehet egy gyógyszer 700 millió forint?

A világ legdrágább gyógyszere menthetne meg egy izomsorvadásos magyar kisfiút, akinek szülei gyűjtést indítottak, hogy ki tudják fizetni a 700 millió forintos kezelést. A Zolgensma az Egyesült Államokban hatalmas vitákat generált, a csillagászati ára miatt sok biztosító csak feltételekkel hajlandó finanszírozni, mert még nem bizonyított a hosszú távú hatása.

Korábban több gyűjtést is szerveztek ilyen betegséggel küzdő kisgyerekeknek, emlékezetes volt a kis Zente és Levente esete is.

Mínusz 60 fokra lehűtve érkezett Zente forradalmi gyógyszere, ő a negyedik európai, aki megkapta

A sikeres gyűjtés és az egy hónapos előkészület után kedd délelőtt a Bethesda Gyermekkórházban megkapta a Zolgensma nevű gyógyszert a másfél éves Zente. A 700 millió forintos kezelés meg nem gyógyítja az izomsorvadásban szenvedő kisfiút, de nagyon sokat javíthat állapotán. A szert speciális körülmények között, -60 és -80 fok között kellett Amerikából Magyarországra szállítani.

Legutóbb Zsombinak kezdtek gyűjteni a szülei.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: Jött egy srác, hogy elmenne a Bahamákra. Én meg azt mondtam, jó

Doku360: Jött egy srác, hogy elmenne a Bahamákra. Én meg azt mondtam, jó

Orvosa szerint Alekszej Navalnij „bármelyik percben” meghalhat

Orvosa szerint Alekszej Navalnij „bármelyik percben” meghalhat

Elítélték a Google-t a felhasználók megtévesztése miatt Ausztráliában

Elítélték a Google-t a felhasználók megtévesztése miatt Ausztráliában