szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jakab Péter pártján kívül nem történik látványos elmozdulás az ellenzéki térfélen.

A Republikon Intézet ezerfős pártpreferencia-méréséből kiderült, 2021 elejére stabilizálódott a Fidesz–KDNP támogatottsága, viszont a Jobbik nőni tudott – írja a Telex.

A februári adatok szerint a Fidesz–KDNP támogatottsága a teljes népesség körében továbbra is 30 százalék, ez nem változott januárhoz képest. A DK még mindig a második helyen áll, de egy százalékot csökkent januárhoz képest, most 10 százalékon áll. Utána jön a Momentum, ami maradt 9 százalékon, a Jobbik viszont két százalékkal 8-ra nőtt, utánuk jön az MSZP 6 százalékkal. A Párbeszéd, az MKKP, az LMP és a Mi Hazánk Mozgalom is egyaránt 1-1 százalékon áll a teljes népesség körében.

A pártválasztók körében sincs változás a kormánypártnál: hónapok óta 46 százalékon állt, most is. A DK romlott egy százalékot, 15 százalékon állnak, a Momentum 13-on, a Jobbik viszont nyolcról 11 százalékra nőtt, az MSZP pedig maradt nyolcnál. A Párbeszéd–MKKP–LMP-trió 2-2 százalékon áll, a Mi Hazánk pedig egy százalékon.

Ez azt jelenti, hogy egyedül a Jobbik tudott látványosan változni bármerre is, ami mögött a Republikon szerint Jakab Péter pártelnök határozott jelenléte áll.

Az együttműködő ellenzéki pártok továbbra is viszonylagos fölényben vannak a kormánypártokkal szemben: a teljes népesség körében 35 százalék a 30-hoz képest, a pártválasztók körében pedig 51 a 46-hoz az állás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feltalálhat-e a mesterséges intelligencia, és ha igen, miért nem?

Feltalálhat-e a mesterséges intelligencia, és ha igen, miért nem?

A Gazprom médiacége készít feldolgozást az Anna Kareninából a Netflixre

A Gazprom médiacége készít feldolgozást az Anna Kareninából a Netflixre

Második oltásként sem adnak AstraZenecát a 60 év alattiaknak Németországban

Második oltásként sem adnak AstraZenecát a 60 év alattiaknak Németországban